1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hasan Ruso’yu andık
Hasan Ruso’yu andık

Hasan Ruso’yu andık

Merhum Hasan Ruso dün, Lefkoşa Mezarlığındaki mezarı başın da ölümünün 10’uncu yılında anıldı.

A+A-

Necmi BELGE

Kıbrıs Türk sporuna futbolcu, hakem ve uzun yıllar Atletizm Federasyonu başkanlığı yapan merhum Hasan Ruso dün, Lefkoşa Mezarlığındaki mezarı başın da ölümünün 10’uncu yılında anıldı.

Bundan tam 10 yıl önce, 17 Mayıs 2005 yılında aramızdan ayrılan Hasan Ruso mükemmel bir kişiliğe sahipti. Hasan Ruso’nun ailesi özelde, K.Kaymaklı’ya genelde Kıbrıs Türk sporuna hizmet etmişti.

Merhum babası Ahmet Ruso K.Kaymaklı spor kulübünün kurucularından olurken, bugün ismi Şht. Hüseyin Ruso Stadı ve Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu ile anılan Beden Eğitimi öğretmeni Hüseyin Ruso’dan başlayarak, kardeşi Salih Ruso ve son olarak, K.Kaymaklı’da efsaneleşen Levent Ruso ile büyük bir aileydi Ruso’lar.

  Bu bağlamda, mezarı başında düzenlenen anma törenine ailesi ve sevenleri katıldı. K.Kaymaklı ile özdeşleşen eski Spor Bakanlığı Koordinatörü Süleyman Göktaş’ın açış konuşmasını yaptığı anma töreninde sırasıyla Futbol Hakemleri, Gözlemcileri ve Saha Komiserleri Başkanı Mehmet Özbilgehan, Atletizm Federasyonu başkanı Bilbay Geceyatmaz, Besim Erdenay,  Ersin Doğaç, takım arkadaşı Ali Zeybekoğlu ile küçük oğlu Gürol Ruso, Hasan Ruso’yu anlatan konuşma yaptı.
Anma, töreni din görevlisinin okuduğu dualarla sona erdi.

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur