1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “Harnıp Ağaçlarının Altında” kitabı tanıtıldı
“Harnıp Ağaçlarının Altında” kitabı tanıtıldı

“Harnıp Ağaçlarının Altında” kitabı tanıtıldı

“Harnıp Ağaçlarının Altında” kitabı tanıtıldı

A+A-

 

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) çalışmalarını yürüten bilim insanlarını konu alan “Harnıp Ağaçlarının Altında- Kıbrıs’ın Kayıp Yaşamları” (Beneath the Carob Trees: The Lost Lives of Cyprus) isimli kitap 20 Eylül akşamı Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Etkinliğe Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük, Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Rum Üyesi Nestoras Nestoros, Komitenin BM tarafından atanan üyesi Paul Henri Arni, Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık Programı Program Yöneticisi Tiziana Zennaro, Goethe Enstitüsü Başkanı Johannes Dahl yanında diplomatik temsilciler, AB ve UNDP yetkilileri, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanları ve kayıp yakınları ve bazı vatandaşlar katıldı.

KİTAP 3 DİLDE BASILDI

Kanadalı Yazar Rory MacLean tarafından kaleme alınan kitabın fotoğraflarını İngiliz Fotoğrafçı Nick Danzinger çekti. Türkçe, Yunanca ve İngilizce dillerinde hazırlanan kitap Armida Yayınları ve Galeri Kültür Yayınları tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla ve UNDP desteğiyle basıldı. Kitaptaki fotoğraflarla ilgili geçen Mayıs’ta New York’ta bir sergi düzenlenmiş ve serginin açılışını BM Genel Sektreteri Ban Ki-moon yapmıştı. Sergi Ekim ayında Brüksel’de, Kasım ayında ise Cenevre’de tekrarlanacak. Sergi 2017 yılında ise Kıbrıs’taki farklı yerleşim birimlerini gezecek.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 282. Sayısı

Adres Kıbrıs 282. Sayısı