1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı: “Taraflar görüşmelere başladı”
Harmancı: “Taraflar görüşmelere başladı”

Harmancı: “Taraflar görüşmelere başladı”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’da bir şirketin izinsiz binalarıyla ilgili ihbar gönderdiklerini ve tarafların bir araya gelerek görüşmelere başladığını ifade etti.

A+A-

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, görüşmeler neticesinde  mevcut binalardan ikisinin 2014 yılında izinlendirildiğini, diğer binaların da izin aşamasında olduğunu kaydetti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı basın yayın organlarında bir şirkete ait binaların izinsiz olduğu yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Harmancı,  söz konusu şirketin toplam 5 adet binasının mevcut olduğunu,  bunlardan 4 tanesinin 2002-2006 yıllarında yapılmış olup ilgili dönemlerde birtakım teknik sorunlar nedeni ile yasal işlem başlatıldığını ama daha sonra siyasi irade noksanlığı nedeni ile herhangi bir sonuca varılamadığını ifade etti.

Harmancı, diğer binanın ise LTB’de 2012-2013 yıllarında yaşanan grev döneminde yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

Harmancı, belediyenin  tespitleri sonucunda gerekli yasal sorumluluk  yerine getirilerek bahse konu binalar için ihbar gönderildiğini ve gönderilen ihbarları neticesinde tarafların  bir araya gelerek görüşmelere başladığını belirtti.

Harmancı, görüşmelerin belli bir noktaya getirilerek, 2 binanın ilgili şirket tarafından 2014 yılında izinlendirildiğini,  diğer binaların  ise izinlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.

İzinsiz başlatılan inşaatlar için sorumluluklarını büyük ölçüde yerine getirerek, yasaların düzenlediği ihbar mükellefiyetine uygun hareket ettiklerini aktaran Harmancı, LTB olarak sorunları kararlılık çerçevesinde çözmeye çalıştıkları vurguladı.

TAK

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur