1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı, ‘sosyal medya’ üzerinden yanıt verdi
Harmancı, ‘sosyal medya’ üzerinden yanıt verdi

Harmancı, ‘sosyal medya’ üzerinden yanıt verdi

Emekliye ayrılanlar için ödenmesi gereken kıdem tazminatı miktarı güncel olmadığını öne süren Harmancı, şu an ki borç miktarının 271 bin TL olduğunu, yaklaşık 7 ayda 1 milyon ödeme yapıldığını kaydetti

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, YENİDÜZEN’de önceki gün ‘Lefkoşa Belediyesi’nde mali yapı tıkandı’ başlığıyla manşetten yayınlanan habere ‘sosyal medya’ aracılığıyla yanıt verdi, haberde mali yapıyla ilgili verilen rakamların güncel olmadığını savundu.

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, YENİDÜZEN’de önceki gün ‘Lefkoşa Belediyesi’nde mali yapı tıkandı’ başlığıyla manşetten yayınlanan habere sosyal medya aracılığıyla yanıt verdi, haberde mali yapıyla ilgili verilen rakamların güncel olmadığını savundu.

Haber ile ilgili görüş almak için defalarca aradığımız Harmancı, ‘güncel verileri’ paylaşmak yerine sekreterini aratarak, “televizyon programına çıkıyorum, dinlesinler. Eksik bilgi varsa, sonra randevulaşırız” demişti.

Bunun üzerine YENİDÜZEN muhabiri, Harmancı’nın katıldığı programı dinleyerek, ardından da haberi sunan gazeteci aracılığıyla belediyenin mali yapısına yönelik sorular sormuş, başkan Harmancı da bu sorulara net bir cevap vermemişti.

Harmancı’nın televizyon programında mali yapıyla ilgili verdiği cevaplar da haber içerisinde yer bulmuştu.

“7 aydır, yatırım yapamıyoruz”

Harmancı, 14 aylık geçmiş dönemde sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borçları yatırılmadığı gibi kendi dönemimizi içeren 7 ayda yatırımları yapamadığını söyledi.

Yatırımların 2007 yılından beridir yapılmadığını belirten Harmancı, bu yüzden belediyenin devlete olan borcunda haliyle artış olduğunu, bunun dışındaki bütün kalemlerde düşüş yaşandığını ifade etti.

Bankalara olan borçlar önceki gün itibarı ile overdraft dahil 28 milyon 200 bin TL olduğunu dile getiren Harmancı, esnaf ve müteahhitlere 3 milyon 863 bin TL borç olduğunu söyleyen Harmancı, 7 ayda 1 milyon 300 bin TL ödeme yapıldığını kaydetti.

Harmancı, belediyenin Belediyeler Birliği’ne ise 15 bin TL borcunun bulunduğunu savunarak, 4 yurtdışı üyelikten 3'ü ödenmiş, 1 tanesinin şu an yenilenmesi söz konusu olmadığı için ödenmediği belirtti.


“Emekliye ayrılanlara 271 bin TL ödenecek”

Öte yandan emekliye ayrılanlar için ödenmesi gereken kıdem tazminatı miktarı güncel olmadığını öne süren Harmancı, şu an ki borç miktarının 271 bin TL olduğunu, yaklaşık 7 ayda 1 milyon ödeme yapıldığını kaydetti.

Harmancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bunların yanında belediyede Mali yapı tıkandı noktasındaki genel değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tıkanmış bir belediye 5 adet iş aracı alabilir mi? Ya da 4 adet parkın oyun grupları için yatırım yapabilir mi? Gününde maaş ödeyebilir mi?

Gününde 13. Maaşı yatırabilir mi? Çalışan emekçileri için yeni kıyafet yapabilir mi? Yıllardır onarılmayan Girne kapısındaki tahta yolu düzeltebilir mi? Sosyal Projeler hayata geçirebilir mi? Düzenli servis verebilir mi?”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin problem yaşayan diğer belediyeler gibi devlete olan borçlarının çıkarılacak olan yeni yasa ile yapılandırılması konusunda bir beklenti içinde olduğunu dile getiren Harmancı, “ Umarız merkezi hükümet birçok belediyeyi kapsayan bu kriz için genel bir yasayı bir an önce meclise sunar” dedi.

Harmancı, belediyenin geriye giden bir durumu olmadığını, tam aksine her gün daha çok iş disiplinine sahip, Lefkoşa'lı ile empati kuran ve şüphesiz daha sağlam bir ekonomik durumu olduğunu kaydetti.

 

 

Bu haber toplam 2377 defa okunmuştur