1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı Sayıştay Raporu’nu değerlendirdi…
 Harmancı Sayıştay Raporu’nu değerlendirdi…

Harmancı Sayıştay Raporu’nu değerlendirdi…

“Bir kısım arkadaşımız disiplin kurulana sevk edilecek. Yargı sürecine gidilecek”

A+A-

 

“Sayıştay’ın bahçesindeki 40 hurma ağacı budaması için LTB birilerine ödeme çıkarmış, Sayıştay bizde 1 hurma ağacı var diyor”

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Sayıştay raporunda adı geçen çalışanların yarın sabah istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Genç TV'de Aysu Basri Akter'in sorularını yanıtlayan Mehmet Harmancı belediye çalışanları arasında özel şirketlerle ilişkisi olanların yarından itibaren belediye ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini ifade etti.
Belediye çalışanlarına çağrıda bulunan ve “Herkes işine konsantre çalışsın. Belediyeyi tekrar kaosa sürüklemememiz gerekiyor, bu çalkantılı süreci doğru geçirmemiz gerekiyor. Biz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz diyen Harmancı belediyenin işleyişi ile ilgili de kendisinin geri adın atmayacağını belirtti.

“Bir kısım arkadaşımız disiplin kurulana sevk edilecek. Yargı sürecine gidilecek”

Raporda bahsedilen bazı konulardaki tespitlerle ilgili makul sürelerin çoktan aşıldığına işaret eden Harmancı, “Sayıştay’ın bahçesindeki 40 hurma ağacı budaması için LTB birilerine ödeme çıkarmış, Sayıştay bizde 1 hurma ağacı var diyor.  Bu ve benzeri konularda geriye dönük tespitler yapılamayacaktır” şeklinde konuştu.
“Biz polis değiliz, yargı değiliz. Bizim yapacağımız bu rapordan çıkan tespitler sonucu hakkımızı aramak” diyen Harmancı, “Bir kısım arkadaşımız disiplin kurulana sevk edilecek. Yargı sürecine gidilecek” ifadelerini kullandı.

Belediye Meclis Üyeleri…

Sayıştay’ın Raporu’nun Meclis Üyeleri’ne ilişkin görüşünün sabit olduğuna işaret eden Harmancı, “3 ay içerisinde hukuk sürecine gidilecek. İtirazları olacaktır, bazıları kendileri adına itirazda bulunmamı da istedi ama ben bunu yapmam. Bazı üyelerin o dönemde Lefkoşalı’yı uyardığını da hatırlıyorum. Bir kısmı teknik hatalar yapmıştır, bir kısmı bilgisizlik, bir kısmı dönemin yönetimine yardımcı olmak için” şeklinde konuştu.

İstihdamlar…

Harmancı, o dönemde istihdam için kurulan şirkete ilişkin ise, “Fason işler… Kuralları delebilmek için yapılmış fason işlerdir bunlar. Bunlar çok net ve açıkça ortada. Hepsi de artık kadrolanmış maalesef” dedi.

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur