1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı, LTB Sayıştay raporu değerlendirdi.
Harmancı, LTB Sayıştay raporu değerlendirdi.

Harmancı, LTB Sayıştay raporu değerlendirdi.

Harmancı:Bazı şeyleri hukuk yargılar bazı şeyleri da vicdan yargılar. O vicdan yargılamıştır zaten bazı şeyleri

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Başkanı Mehmet Harmancı bugün bir ziyareti sırasında , LTB için hazırlanan Sayıştay raporu değerlendirdi.

Harmancı,  kamuoyuna bu konuyla ilgili olarak kendisinin bilgi vermeye çalıştığını söyleyerek, “Sayıştay’ın yayınlamış olduğu rapor taslak bir rapordur. Sayıştay’ın kesin raporları zaten kamuoyuna açık raporlardır. Sayıştay bunu Meclisimize gönderecektir ve Meclisimiz de gerekeni,  ilgili kurumlara dağıtımını karar alması halinde yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Sayıştay raporunun kesinleşmesinin ardından ancak kendilerinin iç işleyişiyle ilgili birtakım  düzenlemelerin olabileceğini belirten Harmancı, “LTB  adına ve LTB’de yaşayan hemşerileri adına kişiler ve kurumlara dava açma hakkımız saklıdır. Ben şunun altını özellikle çizmek istiyorum, LTB’yi 2012 yılına kadar yöneten zihniyetin aslında bugün bu Sayıştay raporuyla beraber saklanması gerekirken, korkusuzca ve biraz da hadsizce açıklamalarını okumaktan hicap duyuyorum. Buna da kimsenin prim tanımaması gerekmektedir. Tabi ki yargı kararını verene kadar herkes masumdur, biz kimseyi suçlu ilan edemeyiz ama LTB’nin de nasıl ve ne şekilde bu günlere geldiği kamuoyunun önünde açıkça gerçekleşmiştir. Bazı şeyleri hukuk yargılar bazı şeyleri da vicdan yargılar. O vicdan yargılamıştır zaten bazı şeyleri” şeklinde konuştu.

(TAK)

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur