1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı İzmir'de temaslarda bulundu
Harmancı İzmirde temaslarda bulundu

Harmancı İzmir'de temaslarda bulundu

LTB Başkanı Harmancı, İzmir Ticaret Odası’nın davetlisi olarak İzmir’e gitti.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) davetlisi olarak İzmir’e gitti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Harmancı, başta İzmir Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüştü.

Harmancı’ya ziyaretlerinde KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar da eşlik etti.

Ziyaretler sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Başkan Harmancı’nın ziyaret ettiği tüm belediyelerle dostluk ilişkilerini güçlendirmek, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda işbirliğinin artırılması yönünde mutabakata varıldı.

HARMANCI

LTB Başkanı Harmancı temasları çerçevesinde ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Harmancı, ziyaret amaçlarının İzmir’deki belediyelerle işbirliği fırsatı yaratmanın yanı sıra uluslararası ilişkileri güçlendirmek olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalarını yakinen izlediklerini söyledi.

“İBB’nin Kuzey Kıbrıs’taki belediyeleriyle işbirlikleri bizim için büyük  bir anlam taşıyor. Bunu daha ileriye götürebilirsek ne mutlu bize” diyen Harmancı,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Başkan Harmancı temasları çerçevesinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ı da ziyaret etti.

Harmancı ziyarette, İTO Başkanı Demirtaş’a Kıbrıs’ın ticaret potansiyeli ve önündeki engeller hakkında bilgiler verdi, engellerin kalkması için destek istedi.

Güney Kıbrıs ile aralarındaki sınırın ticarete engel olduğunu söyleyen Harmancı, “Şu anki ekonomik dengeler maalesef tek taraflı işliyor. Yeşil hattın yeniden restore edilmesi, 3 kapının daha hizmete girmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Sayın Mustafa Akıncı’nın da Cumhurbaşkanı olması ile birlikte yaratılan atmosfer buna yardımcı olacak, ama sizlerin de destekleri bizler için çok önemli. İki tarafın ticaret insanları daha çok kapı istiyor. Daha çok geçiş istiyor, daha rahat bir işbirliği istiyor. Bu süreç içerisinde bunları aşacağımıza inanıyorum. Sizlerin de kilit rol oynadığınızı düşünüyorum” diye konuştu.

(tak)    

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur