1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı ile Yorgacis’ten, Liderlere mektup
Harmancı ile Yorgacis’ten, Liderlere mektup

Harmancı ile Yorgacis’ten, Liderlere mektup

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, yaklaşık 10 aydır ortak proje geliştirme ve Arabahmet-Baf Kapısı’nın açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

LTB’den verilen bilgiye göre, gelinen son aşamada iki belediye başkanı Arabahmet – Baf Kapısı’nın ve Lefkoşa’nın doğusunda araçlı geçişlere olanak sağlanacak olan bir başka kapının açılması için 23 Mayıs’ta liderlere mektup yolladılar.

İŞBİRLİĞİ VE AYNI VİZYON VURGULANDI
Lefkoşa’nın Belediye Başkanları tarafından kendi liderlerine sundukları ortak mektupta Lefkoşa Surlariçi’ne hayat kazandıracağı düşünülen başka kapıların da açılması yönünde işbirliği ve aynı vizyona sahip olunduğu belirtildi. Mektupta Arabahmet-Baf Kapısı’nın açılmasının bölgede yapılan iyileştirme çalışmalarına destek olacağı, bölgeyi ekonomik ve sosyal olarak kalkındıracağı vurgulandı.

Ayrıca, Lefkoşa’nın Doğu kısmına açılması düşünülen araçlı geçişin şu anki Metehan geçiş kapısına bir alternatif geçiş kapısı olacağı ve buradaki yoğunluğun ortadan kaldırılarak vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılacağı öngörüsünün altı çizildi.

İMAR PLANI İÇİN DE ORTAK BİR EKİP
Bu işbirlikleri kapsamında 2 belediyenin Lefkoşa İmar Planı ekipleri, ön projelendirme yapım çalışmaları için ortak bir ekip oluşturmaya başladığı da belirtildi. Açıklamada, İsveç Büyükelçiliği bünyesinde yürütülen “Kıbrıs Çözüm Sürecinde İnanç İnsiyatifi”nin girişimi ve Lefkoşa’da bulunan farklı inançlara sahip liderlerin manevi katkısı ile Arabahmet Baf Kapısı’nın açılması yönünde çalışmalar yürütülmeye devam ettiği de belirtildi.

HARMANCI: “LEFKOŞA ÇÖZÜMDE KATALİZÖR ROL OYNAYABİLİR”
Başkan Harmancı, LTB Basın Birimi aracılığıyla mektuptan bağımsız olarak yaptığı açıklamada ise, her iki lider arasında yaratılan bu pozitif ortamın Lefkoşa’nın yeniden yapılanması konusunda da bir umut ortamı yarattığı vurgusunda bulundu. Harmancı açıklamasında, Lefkoşa’nın çözüm sürecinde katalizör bir rol oynayabileceğine değinirken, mevkidaşı Yorgacis ile aktif çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

TAK

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur