1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harid Fedai hayatını kaybetti
Harid Fedai hayatını kaybetti

Harid Fedai hayatını kaybetti

BRTK televizyonunun kurucu müdürü,  araştırmacı-yazar ve edebiyatçı Harid Fedai 87 yaşında  hayatını kaybetti.

A+A-

BRTK televizyonunun kurucu müdürü,  araştırmacı-yazar ve edebiyatçı Harid Fedai 87 yaşında  hayatını kaybetti. Fedai, Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Fedai'nin cenazesi yarın İsmail Paşa Camisi'nde öğle namazına müteakip Lefkoşa Mezarlığı'nda defnedilecek.

1930’da Lefke’de doğan, Türk Mukavemet Teşkilatı’nda önemli görevler üstlenen, Bayrak Radyosu’nda yıllarca üst düzey yöneticilik yapan ve Bayrak TV’nin kurucu müdürü olarak Kıbrıs Türk toplumuna hizmet veren Fedai, 27 yıl boyunca Kıbrıs gazetesinde “Eski Basın” köşesini hazırlamıştı. 

30’dan fazla yayımlanmış kitabı ve çok sayıda makaleleri bulunan Fedai, katıldığı kongre ve sempozyumlarda Kıbrıs Türk kimliğini tanıtmıştı.


KED, Harid Fedai’nin ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımladı

Harid Fedai eserleriyle yaşayacaktır

Kıbrıs Edebiyat Derneği, Kıbrıs Türk yazınının duayen isimlerinden Harid Fedai’nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

Dernek adına bir açıklama yapan KED Genel Koordinatörü Serkan Soyalan, Harid Fedai’nin üretken kişiliğiyle birçok önemli eseri Kıbrıs Türk edebiyatına kazandırdığını ve basın camiasına da büyük katkıları bulunduğunu belirtti.

Soyalan, Kıbrıs Edebiyat Derneği olarak, Fedai’nin yaslı ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileyerek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bu haber toplam 3565 defa okunmuştur
Etiketler : ,