1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Harem Gece Kulübü' cinayeti
Harem Gece Kulübü cinayeti

'Harem Gece Kulübü' cinayeti

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen Hüseyin Demiri ve Sıham Benchargui cinayetiyle ilgili ilk tahkikat (PI) duruşması sürüyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen cinayetle ilgili ilk tahkikat (PI) duruşması sürüyor. Gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Kubilay Güler ile ilgili olarak tanıklar konuşmaya devam ediyor.

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görülen duruşmada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatı Cevat Rıza mahkemede hazır bulundu.

Dünkü celsede Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Hareket Müdürlüğü TİM Komutanı Ahmet Oylum ve TİM Komutan Yardımcısı Polis Çavuşu Ahmet Kıran ve bir taksi şoförü tanık olarak dinlendi.

---------------------------------------

Oylum: “Tabur komutanına teslim olmayı istedi”

Davanın 11’inci tanığı olan taksi şoförü, cinayetle ilgili mahkemeye bilgi vererek, olguları aktardı. 12’inci tanık olarak ise Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Hareket Müdürlüğü TİM Komutanı Ahmet Oylum, yeminli şahadet vererek, tanık olduğu olguları aktardı. Oylum, 11 Eylül günü sabah saatlerinde Harem Gece Kulübü’nde bir askerin cinnet geçirerek, iki kişiyi öldürdüğünü ve Şirinevler- Dağyolu mevkiine doğru kaçtığının bilgisini aldığını aktardı. Oylum, konuyu TİM Komutan Yardımcısı Polis Çavuşu Ahmet Kıran’a aktardığını ve bir ekip oluşturulması için direktif verdiğini belirterek, ekibin bahse konu bölgeye intikal ettiğini belirtti. Şirinevler bölgesindeki bir tepeye çıktıklarında Güney Doğu tarafında bir kişinin orada dolaştığını fark ettiklerini aktaran Oylum, araçlarla şahsın olduğu tepeye vardıklarını ifade etti. Ahmet Oylum, söz konusu şahsı tespit ettiklerini ve teslim olması için çağrıda bulunduğunu, o esnada sanığın elindeki tabancayı gördüğünü ve havaya bir el ateş ettiğini söyledi.  Bunun üzerine bahse konu alanda tedbir aldıklarını aktaran Oylum, sanığın tabur komutanına teslim olmak istediğini söylediğini kaydetti.

Sanığın tabancasını başına dayadığını aktaran Oylum, sanıktan tabur komutanın numarasını istediğini ve komutanla telefonda görüştüğünü söyledi. Bir süre sonra tabur komutanın bölgeye geldiğini ve sanıkla konuşarak teslim aldıklarını belirten TİM Komutanı Ahmet Oylum, sanık teslim alındıktan sonra Özel Harekat Müdürlüğü’ne geri döndüklerini ifade etti.

--------------------------------------------------

Kıran: “Havaya ateş etti”

Cinayet davasının 13’üncü tanığı olan TİM Komutan Yardımcısı Polis Çavuşu Ahmet Kıran, mahkemede yeminli şahadet verdi. Kıran, 11 Eylül günü cinayetle ilgili bilgi aldığını ve hemen bir ekip oluşturduğunu belirterek, saat 11:30’da Şirinevler bölgesine gittiklerini söyledi. Söz konusu bölgede yürüyen bir şahsın olduğunu gördüklerini ve 50 metre yakınına gittikleri zaman, eşkalini önceden öğrendikleri sanığı tespit ettiklerini anlattı. TİM Komutanı Ahmet Oylum’un söz konusu şahsa teslim olması için çağrı yaptığını ama sanığın o esnada havaya bir el ateş ettiğini aktaran Ahmet Kıran, kendisinin kullanmakta olduğu aracı hemen park edip, mevzi aldıklarını söyledi.

Sanığın diyaloğa geçmeye başladıklarını aktaran Ahmet Kıran, sanığın kendilerine tabur komutanına teslim olacağını söylediğini belirtti. Bunun üzerine TİM Komutan Ahmet Oylum’un, tabur komutanını aradığını ve durumu aktardığını anlatan Polis Çavuşu, o esnada kendilerinin de çevrede güvenlik önlemi aldığını kaydetti. Kıran, bir süre sonra tabur komutanın gelerek sanığı teslim aldığını söyledi. 
Mahkeme davaya devam edilmek üzere 29 Ocak Perşembe gününe ertelendi.

Bu haber toplam 2912 defa okunmuştur