1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Harcama yapamayacaklar
Harcama yapamayacaklar

Harcama yapamayacaklar

KKTC MOK’da Savim ile Mahmutoğlu’na harcama yasağı. Girne Mahkemesi ikisini de başkan kabul etmiyor

A+A-

Necmi Belge

Geçtiğimiz Kasım ayında yer alan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) yönetim kurulu tarafından başkan seçilen ancak, KTFF-KOP gürüşmelerine destek verdiği gerekçesiyle, bazı yönetim kurulu üyelerinin kendilerine göre aldığı kararla görevden uzaklaştırılan Serdar Savim ile halen KKTC MOK başkanı olduğunu iddia eden Atilla Mahmutoğlu arasındaki hukuk davası devam ediyor.

Girne Mahkemesi: “Harcama yapamazlar”
Bu bağlamda, Girne Mahkemesi’nde Serdar Savim’in KKTC MOK başkanı olmadığı ve kendisinin KKTC MOK başkanı olduğunu iddia eden Atilla Mahmutoğlu’nun açtığı ara emri davasında yargıç Melek Esendağlı, dava sonunçlanıncaya dek, Davalı Başkan Serdar Savim ile Davacı Atila Mahmutoğlu’nun harcama yapamayacakları açıkladı. Bu kararda, harcama yapan herhangi bir başkan hakkında tutuklama dahil her türlü cezai karar da yer alıyor.
Böylece, her iki başkanın KKTC MOK başkanlıkları bir anlamda askıya alınmış oldu.
Bu arada , Girne Mahkemesi kararını beğenmeyen  Atila Mahmutoğlu Başsavcılık görüşüne binaen Serdar Savim’in KKTC MOK başkanı olduğu kararını veren Girne Kaymakamlığı aleyhine de Yüksek İdare  Mahkemesi’nde Girne Kaymakamlığının böyle bir karar veremeyeceğini gerekçesiyle dava açtı.
Adli tatil sonunda görüşülecek olan bu davalarda alınacak sonucun KKTC MOK’un geleceğini etkileyeceği spor kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Aşkın Burcu “Mali Genel Kurul geçersiz”
Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Federasyonlar sözcüsü Aşkın Burcu,  bu süreçte federasyonların hiçbir davada davacı veya davalı (taraf) olmadığını söyledi.
Federasyonlar, 30 imzalı dilekçe ile  seçimli olağanüstü genel kurul taleplerini ve aynı zamanda 2014 Şubatında apar topar yapılan Mali Genel kurulun geçersiz kılınması amacıyla, Girne Kaymakamlığı nezninde girişim yaptıklarını belirtti.
Burcu, günün sonunda spor camiamıza kaybettirilen  bunca zamana karşılık, 2015 Şubatında olağan seçimli genel kurulun şu veya bu şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur