1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hapis yatacaklar…
Hapis yatacaklar…

Hapis yatacaklar…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf suçlarından yargılanan sanık Ümit Avcı ile Murat Balkan hapis cezasına mahkum edildi…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da uyuşturucu madde alarak tasarruf eden sanık Ümit Avcı ve Murat Balkan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Ümit Avcı 3 ay hapis cezasına mahkum edilirken, sanık Murat Balkan ise 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Avcı 450 TL karşılığında uyuşturucu aldı…
Sanık Ümit Avcı, 2 Nisan 2013 tarihinde Mağusa’da adını bilmediği bir kişiden 450 TL karşılığında toplam 7 gr 500 mg olmak üzere 3 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. Aldığı uyuşturucu maddenin içerisinden bir miktar alarak sigara yapıp içen sanık Avcı, 5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi yanına alarak sanık Murat Balkan’ın evine gitmiş ve orada da sanık Balkan ile sigara yapıp içmişti. Ayni gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanıkların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu bilgisini almış ve sanık Balkan’ın evine gitmişlerdi. Sanıklar, polis ekiplerinin kapıyı çalmasıyla birlikte tasarruflarındaki uyuşturucu maddeleri tuvalete  atarak sifonu çekmişti. Polis ekipleri ise kapının açılmaması üzerine makul güç kullanarak kapıyı kırıp içeri girmiş ve sanıkların maddeleri tuvalete attığını tespit etmişlerdi. Polis ekipleri akabinde rögarda yatıkları aramada 5 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeleri bulmuştu.

Uyuşturucu suçları adli ihbar olarak alındı…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Ümit Avcı ile Murat Balkan’ı aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ciddi ve ağır suçlar olduğuna değinen Mesutoğlu, Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemine gelen uyuşturucu davalarının yaygın oluşunu adli ihbar olarak aldıklarını belirtti. Sanık Avcı’nın 450 TL karşılığında uyuşturucu aldığını ve sanık Balkan’a verdiğini belirten Mesutoğlu, sanıklar arasında suçun işleniş şeklinde farklılıklar olduğunun görüldüğünü söyledi. Mesutoğlu, sanık Avcı’yı 3 ay hapis cezasına mahkum ederken, sanık Balkan’ı ise 1 ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur