1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hapis cezasına mahkum oldular…
Hapis cezasına mahkum oldular…

Hapis cezasına mahkum oldular…

Mağusa’da 842 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak bir kısmını ev arkadaşına veren Jack Fidelix Obi ile ev arkadaşı Chukwuebuka Godson İriele dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da “Hatçi” isimli bir kişiden 842 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid alan sanık Jack Fidelix Obi ile sanık Obi’den 90 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan sanık Chukwuebuka Godson İriele dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık İriele 2 ay, sanık Obi ise 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

90 mg uyuşturucuyu ev arkadaşına vermişti…
Sanık Jack Fidelix Obi, 6 Ocak 2015 tarihinde yolda yürüdüğü esnada daha önceden uyuşturucu sattığını bildiği “Hotçi” isimli kişi ile karşılaşmış ve “Hotçi” isimli kişi sanık Obi’ye 842 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu vermişti. Sanık Obi ise konu maddeleri alarak kaldığı eve gelmiş ve 90 mg uyuşturucuyu ev arkadaşı olan sanık Chukwuebuka Godson İriele’ye vermişti. Ayni gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanıkların kaldığı evde uyuşturucu madde olduğunu öğrenmiş ve eve baskın düzenleyerek yaptıkları aramada konu uyuşturucu maddeleri bulmuştu.

Güzeler: “Toplumu ve gençliği zehirlemenin hiçbir haklı izahatı olamaz…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Chukwuebuka Godson İriele ile Jack Fidelix Obi’yi aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların mahkum oldukları uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf suçları için 18 yıla hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim suçlar olduğunu anımsattı.

Hiç kimsenin gayri yasal olarak uyuşturucu maddeleri tasarruf etmesi, başkasına vermesi, başkasından temin etmesi ve bu şekilde toplumu ve gençliği zehirlemesinin hiçbir haklı izahatı olmadığını vurgulayan Güzeler, bu tür suçları işleyenlere etkin ve caydırıcı cezaların verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Güzeler, uyuşturucu ile ilgili suçların tüm toplumun moralini, sağlığını ve yaşam tarzını tehdit eder hale geldiğine işaret ederek, ülkemizi de tehdit eden uyuşturucu maddelerin ayni zamanda dünyanın geleceğini de tehdit eden bir sorun haline geldiğine dikkatleri çekti.

KKTC’deki her organ, makam ve kişiye büyük görevler düşmektedir…
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, uyuşturucu sorununun her geçen gün artarak yaygınlaştığına değinerek, toplumun bireylerini bu sorundan kurtarmak için KKTC’deki her organ, makam ve kişiye büyük görevler düştüğünü belirtti. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu  türlerinden olup beyin ve sinir sistemine etki ettiğini dile getiren Güzeler, uyuşturucu maddenin ciddi hasarlara sebebiyet verdiğini belirtti.

Güzeler, sanık Jack Fidelix Obi’nin 842 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarrufunda bulundurduğunu ve sanık Chukwuebuka Godson İriele’ye 90 mg verdiğini anımsatarak sanık Obi’nin sadece kendisi kullanmayıp sanık İriele’nin de kullanmasına ortam hazırladığını belirtti. Sanıklara verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu görüşünde olduklarını belirten Güzeler, sanık Obi’yi 6 ay, sanık İriele’yi ise 2 ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur