1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Hangover'nın faaliyetleri durduruldu
'Hangover'nın faaliyetleri durduruldu

'Hangover'nın faaliyetleri durduruldu

LTB, Dereboyu'nda yer alan "Hangover" isimli işletmenin, sağlıksız koşullar nedeniyle faaliyetlerini durdurdu

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkent Lefkoşa sınırları içerisinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin sağlık koşullarına uygunluğunu kontrol etmeye devam ettiğini bildirdi.

LTB, ‘Halk Sağlığı Şubesi’ ekipleri tarafından son bir haftada 118 işyerinin denetlendiği farklı noktalarda habersiz  ve gece ile gündüz yapılan denetimler kapsamında  49 işyerinin sağlık koşullarına uygunluğu kontrol edildiğini açıkladı.

LTB açıklamasına göre, denetimler sonucu; Cemal Yavuz isimli fırında gayri sıhhi şartlarda üretildiği tespit edilen 212 adet lavaş ile 50 kilogram hamur müsadere edildi ve 32 TL ceza yazıldı. Ayrıca yine aynı iş yerinde sağlık karnesiniz personel çalıştırılması nedeniyle de bir günlük kapatma cezası uygulandı.

Gece yapılan denetimlerde ise “Etten Meyhane” isimli işyerine sağlık karnesiz personel çalıştırmaktan 32 TL ceza yazılırken; “Hangover” isimli işletmede sağlık koşullarına uyulmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedenleriyle iş yerinin faaliyetleri LTB tarafından durduruldu. Ayrıca bu işyerinden 7 kg uygunsuz koşullarda muhafaza edilen et/et ürünü müsadere edilerek imha edildiği bildirildi.

Bu haber toplam 34595 defa okunmuştur
Etiketler : ,