1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hamitköy’e Vakıf sitesi!
Hamitköy’e Vakıf sitesi!

Hamitköy’e Vakıf sitesi!

Vakıflar İdaresi’den “Hamitköy’de 2 katlı ‘lüks’ evler”

A+A-

Didem MENTEŞ

Finansmanı TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve Vakıflar İdaresi tarafından karşılanacak sitede, 2 katlı lüks evler yapılarak “herkesimden insana” kiralanacağı belirtildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, söz konusu araziye dubleks evlerden oluşan bir site yapılacağını ve projelerin tamamlandığını söyleyerek, bir takım şartlar ışığında, belirli bir fiyat üzerinden “herkesimden insanın kiralayabileceği evler” yapılacağını açıkladı.

 

Vakıflar İdaresi, Hamitköy’de Zehra Alibaba Sokak üzerinde bulunan araziye büyük bir site yapmaya hazırlanıyor. Finansmanı TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve Vakıflar İdaresi tarafından karşılanacak sitede, 2 katlı lüks evler yapılarak “herkesimden insana” kiralanacağı belirtildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, söz konusu araziye dubleks evlerden oluşan bir site yapılacağını ve projelerin tamamlandığını söyleyerek, bir takım şartlar ışığında, belirli bir fiyat üzerinden her insanın kiralayabileceği evler yapılacağını açıkladı.

 

Uzun:“Herkesimden insan kiralayabilecek”

Vakıflar İdaresinin yatırım yaparak gelir sağlaması gerektiğine işaret eden Uzun, yapılacak olan sitenin yeşil alanıyla birlikte, 2 katlı lüks dubleks konutlardan oluşacağını aktardı.

Maliyetlerin hesaplanarak ev kiralarının belirleneceğine işaret eden Uzun, herkesimden insanın bu evleri kiralayabileceğini dile getirdi.

Hamitköy’deki bölgeye uygun bir şekilde evlerin yapılacağına dikkat çeken Gürsel Uzun, evlerin bakımı, iadesi, kullanımı ve ortak alanların kullanımı şeklinde bazı şartlara uygulaması şartıyla evlerin kiralanacağını dile getirdi.

 

“Lüks bir site yapılacak”

Gürsel Uzun, yapılacak projeyle ilgili şunları söyledi: “Vakıfların görevi vakfa ait arazileri gelire dönüştürmek ve sağladığı gelirleri sosyal boyutta yardımlar yapmaktır.Oraya site içerisinde 2 katlı lüks dubleks konutlar yapılacak. Yeşil alanıyla her şeyiyle olan bir site olacak. Tüm imarını da kullanmadık. Projeler tamamlanmıştır. Bunlar birer işletmedir, fiyatları biz belirleyip kiralayacağız. Bunları kaça kiralayabileceğimizi, maliyetleri de hesaplayarak karar vereceğiz. Bunların bakımı, iadesi, kullanımı, ortak alanların kullanımını sağlayacak kişilere sağlanacak. Zaten gelir düzeyi düşük olan insanlar bunları karşılayamaz. Bölgenin konumunu göz önünde tutarak lüks bir site yapılacak”

 

“Artık yeni projelere yöneliyoruz”

Yeni projelere yönlenmeye başladıklarını aktaran Uzun, konut projesinin de bir yatırım olduğunu söyledi. Uzun, “Vakfın giderlerini karşılaması için gelir elde etmesi gerekir. Bu evler kiralanarak gelir elde edilecek, herkesimden insan bu evlerden kiralayabilecek. 1974’den bugüne kadar Vakıflar İdaresi yeni binalar yapmadı. Eski binaları tamir ederek gidiyor. Artık yeni projelere yöneliyoruz. Bir konut projesi yatırımıdır, başka bir şey değil. Bildiğim kadarıyla proje tamamlanmıştır ve ihaleye çıkılıp yapılacak. Bölgeyi bozacak bir şey yoktur, bölgeye uyacak şekilde binalar yapılacak. Vakıf arazilerini atıl tutamayız, bunları aktif duruma getirip gelir sağlamamız lazım. Bölgeyi rahatsız edecek bir durum yok” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3148 defa okunmuştur
Etiketler :