1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Halkın sizin müsrifliğinize tahammülü kalmadı”
“Halkın sizin müsrifliğinize tahammülü kalmadı”

“Halkın sizin müsrifliğinize tahammülü kalmadı”

13. maaşların ödenmesine değinen Özgür, maaşların üç önce- üç gün sonra ödenmesi üzerinden şov yapıldığını savundu.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan CTP milletvekili Birikim Özgür, unutulan kamu borçlarının bu hükümette yeniden gündeme geldiğini söyleyerek, Merkez Bankası aracılığıyla 3 kez borç alındığını belirtti.

“Halkın sizin müsrifliğinize tahammülü kalmadı” diyen Özgür, “Maliye’yi küçük bir parti algısına dönüştürdünüz” şeklinde konuştu.

13. maaşların ödenmesine değinen Özgür, maaşların üç önce- üç gün sonra ödenmesi üzerinden şov yapıldığını savundu.

Kooperatif Merkez Bankası’nda iyi şeyler yapılmadığını da savunan Özgür, Merkez Bankası’na burayı denetlemesi konusunda çağrı yaptı.

Özgür, konuşmasında mali sürdürülebilirlik vurgusunda bulundu.

Hükümetin yürürlüğe girmesi gereken yasalar konusunda da çuvalladığını söyleyen Özgür, “Eğitimde eylem planı ağustosta yapılacaktı. O da yapılmadı. Eğitim sorun var, kaos var. Eğitim, Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilemiyor, bakan ve ekibi yönetir gibi yapıyor” dedi.
Kamu Görevlileri Yasası’na da değinen Özgür, “Bu yasa da geçmedi. Çalışma saatlerinin ekim ayında düzenlenmesi gerekirdi. Bu da yapılmadı” diye konuştu.

Hükümetin düzenlediği çalışma saatlerini eleştiren Özgür, şöyle devam etti:

“Bu hükümet ülke gerçeklerinden kopuk, kamu yönetimini yeniden yapılandırmadan yoksun bir hükümettir. Hükümet, bırakın Türkiye ile imzalanan protokol konusunda Kıbrıs Türk halkının yararını gözetme konularda da ikilem içinde. Hükümetin yerlerde sürünen bu performansından mutlu değiliz. Rakiplerimizin güçlü olmasını istiyoruz. Bu işin böyle gidemeyeceğini en iyi bilen Maliye Bakanı ve ekibidir. Bu dönemde Serdar Denktaş’a önemli görevler düşüyor. Bu tablo böyle devam ederse vahim sonuçlar doğuracak, bugün değilse yarın. Reformlar yapılmazsa Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi de zarar görecek.” 
Türkiye’nin ülkeye 433 milyon TL hibe verdiğini ifade eden Özgür, “Biz bunun 4’te birini bile kullanamıyoruz” dedi, mali disiplinin ve yapısal düzenlemenin Kıbrıs sorunun çözümü sonrası için de şart olduğunu kaydetti.

Özgür, 2017 bütçesine ret oyu vereceklerini de açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur
Etiketler : , ,