1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Halk yararına iyi işler yapmak başarı getirecek"
Halk yararına iyi işler yapmak başarı getirecek

"Halk yararına iyi işler yapmak başarı getirecek"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam Değirmenlik’te halk toplantısı gerçekleştirerek adaylığı hakkında Değirmenlik halkına bilgi verdi

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının iyi yönetilmeyi hak ettiğini söyleyerek, bu konuda en üst makama büyük görevler düştüğünü söyledi. Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda görünür olmasının gerekliliğini vurgulayan Siber, iyi yönetim ile birçok başarıya imza atabileceğine inandığını kaydetti. Siber, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu yüzden çok önemli olduğunu dile getirerek bu süreçte halk yararına iyi işler yapmak istediğini, halk sevgisi ve sorumluluk hissinin başarı getireceğini söyledi. En büyük gücün halk olduğunu söyleyen Siber, başbakanlık döneminde de bu duyguların en büyük gücü olduğunu ifade etti. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam Değirmenlik’te halk toplantısı gerçekleştirerek adaylığı hakkında Değirmenlik halkına bilgi verdi. Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona Genel Sekreter Kutlay Erk, MYK üyesi Niyazi Düzgün, Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer ve çok sayıda partili katıldı. Kıbrıs adasında elli yıldır sorunla yaşadıklarını belirten Siber, bu sorunun Kıbrıs adasının küçüklüğüyle bağdaşmayacak kadar büyük bir sorun olduğunu söyledi. Bu elli yıllık süre içerisinde Kıbrıs Türk halkının umutlarının zaman zaman tavan yaptığını ifade eden Siber, zaman zaman çöküntüye uğradığını anlattı.

AKTİF,  DİNAMİK,  SES VEREN BİR LİDERLİK

KKTC Cumhurbaşkanı’nın iki statüsü olduğunu, KKTC Cumhurbaşkanı olarak uluslararası tanınmışlığı olmadığını ama ‘Kıbrıs Türk Toplum Lideri’ sıfatıyla tüm dünyada tanındığına dikkat çeken Siber, bu sıfatla tüm ülkelerle görüşülebileceğini ve her kapıyı açabileceklerini söyledi. 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın görev yaptığı 2005-2010 yılları arasında dünya tarafından görünür bir halk olduklarını kaydeden Siber, son beş yılda ise görünür olmadığımızın altını çizdi. Kıbrıs sorununun çözülmeye mahkum olduğunun altını çizen Siber, “Bu konuda aktif politika yürütülmeli. İnsan kaynakları açısından çok zengin bir ülkeyiz. Bu insanları da sürece katarak, halkımız yararına daha aktif bir müzakere süreci ortaya koyacağız” diye konuştu.

HAK-ADALET İLKESİ ve GÜVEN

Cumhurbaşkanlığı makamına bağlı Kamu Hizmeti Komisyonu’nun halka güven vermediğini, geçmişte işe alımlarda hak adalet ilkesiyle hareket edilmemesinin bugün yaşadığımız birçok soruna neden teşkil ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, “Halkımızda erozyona uğratılmış iki duygu var. Bir tanesi güven diğeri de hak ve adalet ilkesidir. Bunları yeniden tesis etmezsek yaşam kalitemiz yükselmez. Bunun için her makamda uğraş vermek önemlidir. Cumhurbaşkanlığı’na hak adalet ilkesi gelecek” dedi.

IŞISAL: ZAMAN YENİDEN İLKLERE İMZA ATMA ZAMANIDIR

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’i ağırlamaktan son derece onur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, “Zaman yeniden ilklere imza atma zamanıdır” dedi. 2005 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kıbrıs Türk halkının bir ilke imza atarak çözüm vizyonu olan bir lideri, Mehmet Ali Talat’ı cumhurbaşkanı seçtiğini kaydeden Işısal, yine adaya barış getirme gayreti taşıyan bir cumhurbaşkanı seçeceklerini söyledi. Dr. Sibel Siber isminin siyasi yaşamda ilkleri temsil ettiğini belirten Işısal, “Çalışkan ve başarılı meslek hayatı, siyasette verdiği güven, iş bitirici siyaset anlayışı, herkesi kucaklayan tavrı ile Siber bu seçimleri kazanacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur