1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Halk sağlığı tehlikede
Halk sağlığı tehlikede

Halk sağlığı tehlikede

Lefkoşa’da rögar kapaklarının açık olması tehlike saçıyor

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde rögar kapaklarının açık olması halk sağlığı açısından tehlike saçıyor. Ev ve iş yerlerinin hemen önünde bulunan İçişleri Bakanlığı karşısındaki yerde rögar kapakları ve kanalizasyon borularının önünün açık olması bölge halkının sağlığını bozuyor. 8 aydan beri belediyenin gelip kapalı kapak takmasını bekleyen bölge halkı çare bulunmasını istiyor. Boruların bittiği yerde 1 hafta önce kurtların olduğunu kaydeden vatandaşlar evlerinin önünde oturmaya korkuyor. Özellikle yağışlı havalarda meyil olmadığı için pis su ile karışan sular dükkân ve evlerin içine giriyor. Yetkililerden yardım isteyen bölge halkı Bakanlıklar yolunda bulunan yerde böylesi görüntünün hoş olmadığını söylüyor.

Yücel Göktuğ: “Dükkânım ve evim ayni yerdedir. 8 aydan beri belediyeye söylüyoruz ama ilgilenen yok. Sağlığımız ile oynuyorlar. En son 1 hafta önce aradık Lefkoşa Belediye Başkanı’nın sekreteri nere isterseniz gidin, kime söylerseniz söyleyin dedi. Kime telefon açsak yetkili birin bulamadık, bu işi kim yapacak 3 tane kapak ve boruların bitiş yerinin yapılmasını isteriz. Belediye fatura gönderir aydınlatma, temizlik filan biz sağlımız bozuldu 2 kapak istedik 8 aydır takılmadı.”

Mustafa Tezel: “Evimin önünde geçen hafta kurtlar gezerdi. Kapımın önünde oturamaz olduk. İstediğimiz 3 rögar kapağının üstünün kapatılması ve boruların bittiği yerin önünün açılması. Bizim işimiz değil ki yapalım. Evde hasta eşim ve engelli çocuğum var. Bir an önce bu işin çözülmesi lazım yoksa sağlığımızdan olacağız. Geçtik mahalleyi temizlemeyi bunu yapsınlar acil olarak. Düzen isteriz.”

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur