1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Halk futbolda çözümün arkasında
Halk futbolda çözümün arkasında

Halk futbolda çözümün arkasında

5 Kasım’da Zürih’te gerçekleşecek görüşmede KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanında KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, Yönetim Kurulu üyesi Avukat Enver Baturalp, Avukat Hasan Balman, Avukat Cenkay İnan ve Danışman Jerome Champagne yer alacak

A+A-

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, 5 Kasım’da Zürih’te gerçekleşecek önemli görüşme öncesi basın toplantısı düzenledi

 

 

Burhan Gürkan- Necmi Belge

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında FIFA’nın gözetiminde Kıbrıs’ta futbolda işbirliği bağlamında bir yıla yakın taraflar arasında devam eden görüşmelerin sonuna gelinirken,  5 Kasım Salı günü Zürih’te gerçekleşecek görüşmeler öncesinde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Basın toplantısında,Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Asbaşkan Ali Karavezirler, Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı ile Red Border Araştırma Şirketi Direktörü Salih Egemen hazır bulundu.
Toplantıda ilk sözü alan Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu uzun bir süredir sistemli bir şekilde oluşturulan sürecin sonuna geldiklerini söyledi.

Sertoğlu, 5 Kasım 2013 tarihinde Zürih’te FIFA’nın hazırladığı karşılıklı görüşülecek bir metinde yer alan önerilerin görüşüleceğini ve olumlu bir sonuç için çaba göstereceklerini belirtti.

KOP ile birlikte Kıbrıs’ta futbolda işbirliği çalışmalarının bazı çevrelerin ezberini bozduğunu ifade eden Sertoğlu, bu çevrelerin inanılmaz yalanları ile olayı süslediklerini ve KKTC kamuoyunun bu girişime karşı olduğu yönündeki iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü.
Bu kişilerin iddialarının hayal ve yalan üzerine kurulduğunu iddia eden Sertoğlu, bu konunda Red Border Araştırma Şirketi Direktörü Salih Egemen’e bir anket yaptırdıklarını ve Egemen’in bu konundaki verileri basın toplantısına katılan spor yazarları ile paylaşacağını açıkladı.

Halk destek verdi
Redborder’in yapmış olduğu araştırmada Hasan Sertoğlu’nun ve ekibinin başlatmış olduğu sürece halkın ne ölçüde destek verdiği sorgulandı. Lefkoşa’dan 307, Mağusa’dan 261, Girne’den 196, Güzelyurt’tan 134  ve İskele’den 104 kişi olmak üzere toplam 18 yaş üstü 1002 kişiye ada genelinde 5 Kasım’da Zürih’te yapacağı toplantıya destek verip vermedikleri soruldu. 5 Kasım görüşmelerine yapılan araştırmaya katılan kişilerin %81,5’si olumlu bulup destekliyorum cevabı verirken, %15,3 olumsuz bulup desteklemeyenler ve %3,5 oranında cevap yok, fikrim yok oranı çıktı. Lefkoşa’da %82,7, Mağusa’da %81,6, Girne’de %81,1, Güzelyurt’ta %79,1 ve İskele’de %78,1 oranında destek belirtildi.

Zürih’e gidecek heyet
Egemen’den sonra yeniden söz alan Sertoğlu, kendisiyle birlikte Zürih’e gidecek heyette Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, Yönetim Kurulu üyesi Avukat Enver Baturalp, Avukat Hasan Balman ile Avukat Cenkay İnan ve Danışman Jerome Champagne’in yer alacağını belirtti.
Bu arada, K.Kaymaklı Spor Kulübü’nün araba piyangosunun Futbol Federasyonu’na çıktığını açıklayan Sertoğlu, Futbol Federasyonu’nun artık iki arabası olduğunu söyledi.

Sertoğlu’ndan “yalan haber” açıklaması
Hergün gazetelerde çıkan haberlerle ilgili olarak konuşan Hasan Sertoğlu, bir spor yazarının mecazi anlamda çok büyük bir gazetecilik örneği gösterdiğine vurgu yaparak 2008 yılında Ömer Adal döneminde yapılan görüşmelerine ait olan bir belgeyi Zürih’te FIFA’nın masaya koyacağı belge olarak gösterdiğini ve sözde ele geçirdiği bu belgenin üzerine yalan haberler yapıldığını belirtti. Sertoğlu, bu belgenin hayal ve yalan olduğunu belirtirken 2008 yılından kalma olduğunu vurguladı. bu kişilerin kendisinin yurt dışına çıkışının engellenmesi konusunda çağrı yaptıklarını ileri sürdü. Bunun çok ayıp bir şey olduğunu ifade eden Sertoğlu, milyonda bir ihtimali gündeme getirmenin sonuçsuz bir davranış olduğunu belirtti.

“Hükümdarlık biteli çok oldu”
42 kulübe gelen telkinlere rağmen kendilerine yüzde yüz destek verdiklerini hergün gazetede okuduklarını belirten Sertoğlu, değişen dünyaya ayak uydurulmaması halinde bugün tükenildiği gibi yıllar geçtikçe tamamen tükenileceğini belirtti. Bundan dolayı ülkede ne bir gençliğin ne de bir sporun kalacağını belirten Sertoğlu, bunların görüldüğü için kendisine büyük bir destek verildiğini söyledi. Sertoğlu “Geçmiş geçmişte kaldı. Kuzey Kıbrıs demokrasi ile idare edilen bir ülkedir. Hükümdarlık biteli çok oldu. Hergün yapılan yayınlarda Sertoğlu’nun yurt dışına çıkışını engelleyin tabirleri kullanıması ayıptır. Artık günümüzde internet var ve dünya bizi okuyor. Dünya bizi halen daha hükümdarlığın devam ettiğini zannedecek. Kulüplerin istekleri doğrultusunda hareket ediyorum. Bu ülkemin zararına birşey yapacağım anlamına gelmez” dedi.

“Bırakın gençliğin önü açılsın”
“Eski, yaşı kemale ermiş abilerimiz, son günlerde televizyonlara çıkarak bize ağır eleştiriler yapıyor” diyen Sertoğlu “KOP’un altına giriyor, Rum’un esiri oluyor gibi ibareler kullanılıyor. Merak edip araştırdık. Bizi eleştirenlerin yüzde doksanı Güney Kıbrıs’tan, sosyal sigortandan emekli maaşı alıyorlar. Devletten emekliler ve toplam 15-16 bin lira maaş alıyorlar. Uğraşıp ev geçindirecek, kira ödeyecek olan işe yeni giren üniversite mezununun maaşı da 1650 TL. Bizim gençliğin, ülkenin kaderi de bu adamların elinde olacak, nerede var böyle bir düzen? Onlara da buradan sesleniyorum. Bu işlerden vazgeçin. Bırakın gençliğin önü açılsın. Bizim yaptıklarımızı takdir edin” diye konuştu.
“Ülkemin bu kadar önemli bir toplantıda temsil edilecek olmasından dolayı ben ülkemi idare eden, ülkede söz sahibi olan biri olsam gurur duyardım” diye konuşan Sertoğlu, Zürih görüşmeleri ile ilgili detay vermek istemediği açıkladı. Zürih sonrası esas olanın kulüpler olduğunu belirten Sertoğlu “Bu salonda kulüplerle birlikte karar vereceğiz” dedi.

 

Bu haber toplam 2783 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,