1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hakkımızı alana kadar yokuz”
“Hakkımızı alana kadar yokuz”

“Hakkımızı alana kadar yokuz”

Süper Lig ekiplerinden Gönyeli Spor Kulübü’nün 8 futbolcusu basın toplantısı düzenleyerek kulüp yönetimine tepki gösterdi, antrenmanlara ve maçlara çıkmama kararı aldı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig’de zor günler geçiren Gönyeli’de A takım kadrosunda bulunan 8 futbolcu düzenledikleri basın toplantısı ile haklarını alana kadar antrenmana ve maçlara çıkmama kararı aldıklarını açıkladılar. Kırmızı beyazlı takımın futbolcularından Önder Dereli, Mustafa Okur, Kemal Bağbal, Ulaş Candanal, Veli Avcı, Şemsi Yıldırım, Necati Çoban ve Hüseyin Tosun dün bir basın toplantısı düzenledi. Futbolcular sezon başından bu yana sadece 150’şer Türk Lirası maaş aldıklarını belirttiler. Kulübün içerisinde herhangi bir düzenin olmadığını ve verilen sözlerin tutulmadığını belirten futbolcular “Herhangi bir düzen gelmezse antrenman ve maçlara çıkmayacağız” dediler.

“Başkan bize ‘Sizi ben futbolcu yaptım. Para isteyemezsiniz’ dedi”
Kendilerine sahip çıkacak, düzeni sağlayacak birilerini istediklerini söyleyen futbolcular, maaşlarını alamadıklarını, sahada verdikleri mücadelede akıttıkları terin karşılığını ve kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istediklerini belirttiler. Dört ay boyunca 150 TL para aldıklarını söyleyen futbolcular, kulüp başkanı Mustafa Palaz’ın “Ben görevimi onur ve şerefle yaparsam, siz de yapacaksınız. Sizi ben futbolcu yaptım. Bu şansı ben size verdim. Benden para isteyemezsiniz” dediğini belirttiler.

“Yönetim değişmedikçe çalışmalara katılmayacağız”
Aldıkları karar doğrultusunda geçtiğimiz günden beri takımın devre arası hazırlık dönemi antrenmanlarına katılmadıklarını söyleyen futbolcular “Akıttığımız terin karşılığı yok. Mevcut yönetim değişmediği sürece antrenman ve maçlara çıkmamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundular.

“Sağlık güvencemiz de yok”
Basın toplantısında yer alan futbolculardan Önder Dereli’nin Ağustos ayında hazırlık maçında çapraz bağlarının koptuğu, o günden beridir kendisini kulüpten herhangi bir kişinin arayıp ameliyat ettirmediği öğrenildi. Futbolcunun aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde hentbol karşılığı burs aldığı, yaşadığı sakatlık sonrası bursunun kesildiği ve bu nedenden dolayı öğrenimini tamamlamadan askere gitmek zorunda kalacağı belirtildi. Yaşanan bu gelişmeler sonrası futbolcular “Maaş almayı bıraktık, herhangi bir sağlık güvencemiz de yok. Hakkımızı alana kadar biz yokuz” dediler

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur