1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hakemler özveriyle çalıştı”
“Hakemler özveriyle çalıştı”

“Hakemler özveriyle çalıştı”

Bursa’da yeni sezonun ilk kampını gerçekleştiren hakemler 6 günlük kampı tamamladı. MHK Başkanı Sadık Özbilgehan kampın çok yararlı geçtiğini söyledi

A+A-

Eren ŞİŞİK (KTSYD / Bursa)

Kıbrıs Türk Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (KTFHGD) ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (KTFF-MHK) işbirliğinde hakemlere yönelik düzenlenen Bursa kampı sona erdi. 70 hakem ve 9 yöneticiden oluşan kafile dün akşam saatlerinde adaya döndü. Keyifli ve dolu dolu geçen kamp programının ardından MHK Başkanı Sadık Özbilgehan kampın çok yararlı geçtiğini söyledi.

Özbilgehan: “Disiplin problemi yaşamadık”
Sadık Özbilgehan, fiziksel ve mental anlamda çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydederek, kampı hiçbir disiplin problemi yaşamadan tamamladıklarını aktardı. Hakemlerin verilen programı özverili bir şekilde uyguladığını ifade eden Özbilgehan, “Profesyonel takımlar gibi günde çift idmanla yeni sezona hazırlandık. Yoğun idman programımıza sosyal etkinlikler de ekledik.” dedi. Bursa kampında hakemler arasında iyi bir iletişimin oluştuğunu vurgulayan Özbilgehan, “Tecrübeli ve genç hakemlerimiz aynı ortamda bulundu. Onlar arasında bir bağ kurmayı başardık.” dedi. Kampta özel toplantılar gerçekleştirdiklerini ve hakemlerin sorunlarını dinlediklerini aktaran MHK Başkanı, “Sorunlar Futbol Federasyonu ile görüşülecek. En kısa zamanda hakemlerimizin isteklerine karşılık verip çözüme kavuşturacağız.” dedi. Bu kampın gerçekleşmesinde KTFHGD’nin çok büyük katkısı olduğunu aktaran Özbilgehan, derneğin çok büyük özveri gösterdiğinin altını çizdi.

“Genç hakemler bizim için çok değerli”
Kendilerinin göreve geldikten sonra birçok alanda değişim yaptıklarını söyleyen MHK Başkanı, yurt dışı kamplarının devam edeceğini belirtti. Hakemliğe girişin zor olduğunu ve herkesin hakem olmak istemediğini bildiklerini aktaran Özbilgehan, “Hakemliğe giriş zordur. Ancak hakemliğe de girdinizmi içinize işler ve kolay kolay vazgeçemezsiniz.” dedi. Son beş yılda hakem geliştirme konusunda büyük aşama kaydettiklerini aktaran Özbilgehan, genç hakemlerin kendileri için değerli olduğunu söyledi. Özbilgehan, spor basınından ve kamuoyundan genç hakemleri destekleme konusunda yardım beklediklerini ifade ederken, “Herkes genç hakemlere sahip çıksın, hakemliğimizin geleceği gençlerdir.” dedi.

“Herkesten saygı bekliyoruz”
Bursa’da kendileriyle yakından ilgilenen TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği Bursa Şube Başkanı Muhammet Çağ ve Bursa İl Hakem Kurulu Başkanı İsmail Zeybek’e teşekkür eden Özbilgehan, onları da en kısa zamanda Kıbrıs’ta ağırlamak istediklerini belirtti. Futbolculara, yöneticilere ve antrenörlere de mesaj gönderen Özbilgehan, “Karşılıklı sevgi saygı olsun. Onlardan hoşgörü ve saygı bekliyoruz. Bizim taraftarımız yok. Bana göre futbolda yetişmesi en zor kesim hakemdir. Bu sebeple bir hakemi kaybetmek büyük bir kayıp olacaktır. Herkesten saygı bekliyoruz.” dedi.

Sadık Özbilgehan son olarak 9-11 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs’ta bir seminer gerçekleştireceklerini belirterek, hakemlerin gelişimi açısından her türlü ilgi alakayı göstereceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur