1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hakemler çekildi Yarış ertelendi
 Hakemler çekildi Yarış ertelendi

Hakemler çekildi Yarış ertelendi

Ortaokul ve Liselerarası Yüzme Müsabakaları, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve KKTC Su Sporları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu arasındaki tartışma nedeni ile yapılmadı

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29-30 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılması planlanan Ortaokul ve Liselerarası Yüzme müsabakaları bakanlık yetkilileri ve KKTC Su Sporları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) arasında yaşanan tartışma nedeni ile ocak ayı içerisine ertelendi.
KKTC Su Sporları Federasyonu yarışların ertelenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada bakanlık görevlisi Levent Ilgın’ın yarış öncesi toplantıya katılmayan ve sporcu listesini göndermeyen bir okulu yarıştırmak istediğini belirtti. Ilgın’ın yarış esnasında yüzme kuralları dışına çıkılmasını görülmemesinin ileri sürüldüğü açıklamada, MHK’nın diğer okullara haksızlık olacağını belirttiği ve hakemlerin yarışlardan çekildiği açıklandı.

“Sporcu listesini göndermeyen okul yarıştırılmak istendi”
KKTC Su Sporları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Aytekin Zekai imzası ile yapılan açıklama şu şekilde: “Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı’ndan tüm kamuoyuna duyurudur: 29 – 30 Aralık 2014  tarihlerinde yapılması planlanan, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokul ve Liseler arası yüzme müsabakalarının ilk günü olan 29 Aralık 2014 müsabakaları aşağıdaki nedenlerden dolayı iptal edilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi LEVENT ILGIN; kural dışı davranarak Merkez Hakem Komitesi’nin yarışlar öncesi yaptığı toplantıya katılmayan ve sporcu listesini göndermeyen bir okulun sporcularını, müsabakaların başlamasına 5 dakika kala havuz içine girerek yarıştırmak istemiştir.”

“MHK başkanına müdahale edildi. Yüzme hataları görmezden gelinsin denildi”
“Bu olayı, yükümlülüklerini yerine getiren diğer okullara haksızlık olacağı ve kuralların dışına çıkılacağını söyleyerek kabul etmeyen Merkez Hakem Komitesi Başkanına; müdahale ve hakaret ederek, havuz dışına çıkmasını söyleyip, tüm hakem kontrolünün kendisinde olduğunu ve çıkmadığı takdirde yarışları iptal edeceğini söylemiştir.

Ayrıca müsabakalardan önce KKTC Su Sporları Federasyonu yetkilileri ile görüşen Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi LEVENT ILGIN müsabakalar sırasında sporcuların yüzme kuralları dışına çıkarak yapacakları tüm hataların, hakemler tarafından GÖRÜLMEMESİ talebinde bulunmuştur. Bu talep karşısında federasyon yetkilileri, kuralların dışına çıkılamayacağı ve tüm yetkinin MHK’nde olduğu cevabını vermiştir.
Söz konusu olayların hakemlik onuru ve ahlakı ile bağdaşmaması nedeni ile, Merkez Hakem Komitesi Başkanı öncülüğünde müsabakalarda görev alan tüm hakemler yarışlardan çekilme kararı almıştır.”

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur