1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hakeminki can, sporcuların değil mi?”
“Hakeminki can, sporcuların değil mi?”

“Hakeminki can, sporcuların değil mi?”

Gönyeli başkanı Mustafa Palaz olaylı B.Bağcıl – Lefke maçını örnek verdi, Fehim Dayı’ın can güvenliği olmadığı gerekçesi ile maçı tatil ettiğini hatırlattı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig’in 16’ncı haftasında Pazar günü Mağusa Türk Gücü karşısında 86’ncı dakikada Gönyeli Spor Kulübü’nün sahadan çekilmesinin yankıları sürüyor. Takımı sahadan çeken kulüp başkanı Mustafa Palaz, “B.Bağcıl Lefke maçında hakem Fehim Dayı can güvenliği olmadığı gerekçesi ile maçı tatil etti. Benim spocumun başına yabancı madde atılıyor. Hakemler can, sporcular değil mi? Ben de can güvenliği olmadığı kanaatine varıp takımı sahadan çektim” açıklamasını yaptı.

Palaz: “Bu olayların önüne geçilmeli”
Pazar günü oynanan Mağusa Türk Gücü ile Gönyeli arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasının 86’ncı dakikasında konuk takım futbolcusu Nebi Aydın’a saha dışından yabancı madde atıldığı iddiası sonrası Gönyeli kulüp başkanı Mustafa Palaz takımı sahadan çekmiş, maç tamamlanmamıştı. Konu ile ilgili olarak Yenidüzen’e açıklamalarda bulunan Gönyeli kulüp başkanı Mustafa Palaz oyuncusunun kafasına yabancı madde isabet ettiğini, hakemlerin FIFA kuralları gereği yabancı madde atılınca ne yapması gerektiği sorusunu sordu. Hakemin böyle bir durumda yardımcılarını yanına alıp aynı olayın tekrarlanması halinde maçı durduracağını yetkililere belirtmesi gerektiğini ifade eden Palaz bu tarz olayların önüne geçmeleri gerektiğini dile getirdi.

“Hakeminki can, futbolcunun değil mi?”
“Geçtiğimiz hafta B.Bağcıl – Lefke maçında hakem Fehim Dayı can güvenliğim yok dedi. Bu maçta yabancı madde hakeme atılsaydı ne olurdu? Maç dururdu. Hakeminki can, futbolcunun değil mi?” açıklamasını yapan Palaz “Ben de futbolcumun can güvenliği olmadığı kanaatine vardım. Hakemin gerekeni yapmadığını gördüm” dedi. Cezasının ne olursa olsun kendi futbolcularının kılına zarar gelmemesi gerektiği görüşünü belirten Palaz, öncelikli hedeflerinin gençlerin spora teşviki olduğunu, sonrasında sportif başarının geldiğini dile getirdi.

“İçki konusunda yanlış anlaşılma oldu”
Maçtan önce Mağusa Türk Gücü kulübü başkanı Şükrü Şemmedi’nin daveti ile az bir miktar birşeyler içtiklerini söyleyen Palaz, sarhoş olarak sahaya girdiği şeklindeki iddiaları yalanladı.  MTG ile iyi ilişkileri olduğunu ve Şemmedi’nin kendine yaptığı davetin kötü birşey olmadığını belirten Palaz “Sarhoş olup takımı sahadan çektiğim iddiları söz konusu değildir. Bu konuda bir yanlış anlama oldu. Eğer yanlış anlaşılmaya sebep olduysa spor kamuoyundan özür dilerim” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur