1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HAKAN ÇAKMAK KALBİNE YENİK DÜŞTÜ
HAKAN ÇAKMAK KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

HAKAN ÇAKMAK KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Hakan Çakmak’ın ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” olduğu açıklandı. 

A+A-

BRTK'de "Artı Sanat" program yapımcısı Hakan Çakmak eşi tarafından bu sabah saat 07.00 sıralarında Minareliköy'deki evlerinde ölü bulundu. Hakan Çakmak’ın ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” olduğu açıklandı. 

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Hakan Çakmak’ın otopsisi tamamlandı. Otopsi neticesinde ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” olduğu tespit edildi.

Lefkoşa Türk Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Çakmak, yine BRTK çalışanı olan İlknur Koruoğlu Çakmak ile evli ve Ödül ve Öykü adlı biri erkek, biri kız iki çocuk babasıydı.

BRT 1'de 22 yılı aşkın süre Sanat Güncesi adlı programı hazırlayıp sunan Çakmak, uzun yıllar YENİDÜZEN Sanat ekinide de yazılar yazardı. Hakan Çakmak’ın ani ölümü, basın ve kültür sanat camiasında büyük üzüntü yarattı.

BRT'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Hakan Çakmak için yarın 25 yıl emek verdiği BRT Kurumu’nda tören düzenlenecek.

BRT’den yapılan açıklamaya göre, öğle namazının ardından Minareliköy’de toprağa verilecek olan Hakan Çakmak için, BRT’de düzenlenecek tören saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

BRT Müdürü Meryem Özkurt, BRT çalışanlarından Hakan Çakmak’ın ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.

Özkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu bir değerini kaybetti. Uzun yıllar Kurum’a gönülden ve özveriyle hizmet etmiş ve BRT’de yaptığı markalaşmış programlarıyla Kıbrıs Türk sanat dünyasının aynası olmayı başarmış olan dostum, arkadaşım Hakan Çakmak’ı uğurlamak bizleri derin bir üzüntü içerisinde bırakmıştır. Onun vefatı hem Kurum’umuz hem de toplumumuz için büyük bir kayıp olmuştur. Bizler onu iyilik sembolü kişiliğiyle ve başarılı çalışmalarıyla her zaman anacağız ve yaşatacağız. Hakan Çakmak da BRT’nin unutulmaz değerleri arasında haklı yerini alacaktır. Onu yarın saat 11.00’de Kurum binamızda düzenleyeceğimiz törenle ebediyete uğurluyoruz.   Değerli ailesine ve tüm sevenlerine en derin taziyelerimi sunuyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

c1-021.jpg

c2-021.jpg

BASIN VE SANAT CAMİASI YASTA

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği, BRT çalışanı, TV programcısı ve yazar Hakan Çakmak’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajları yayımladı.

Mesajlarda Çakmak’a rahme; Çakmak’ın ailesi ile yakınlarına da başsağlığı dilendi.

Gazeteciler Birliği tarafından yayımlanan mesajda “Yıllarını basına vermiş, BRTK’da ve çeşitli yayın organlarında başta kültür-sanat programları ve belgeseller olmak üzere birçok çalışmaya imza atmış, değerli üyemiz, kardeşimiz Hakan Çakmak’ı çok zamansız yitirmenin derin acısını ve şokunu yaşıyoruz “denildi.

Basın-Sen’in mesajında, Çakmak’ın hayatının önemli bir bölümünü Kıbrıs’taki sanata verdiği ve birçok ilerici mücadelenin içerisinde yer alan aydın bir insan olduğu ifade edildi.

Mesajda, “İnanmakta zorlandığımız bu gidişi kabullenebilmemiz çok zor. Kelimelerin çok da anlam taşımadığı böylesi durumlarda bizlere kalan birlik olup acımızı paylaşmaktır” denildi.

Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği’nin mesajında da “Çalıştığı kurumda 20 yılı aşkındır yapmış olduğu çalışmalarla ülkemiz sanatına ve sanatçısına büyük katkısı olan, üretken, çalışkan ve yetenekli bir arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz. Lirik Şiir Grubu olarak yaklaşık iki yıldır BRTK’de ‘Artı Sanat’ programında yol arkadaşlığı yaptığımız Çakmak’a Tanrı’dan rahmet, yaslı ailesine de başsağlığı dileriz” ifadesi yer aldı.

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği mesajında, üyelerin şokta ve derin üzüntü içinde olduğu kaydedildi ve “Sanatçı ve yazarların bulunduğu her ortamda içten yakınlığı ve sohbetleriyle bu ortamlara renk ve yaşam katan değerli bir insandı” denildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası mesajında ise “Hayatı boyunca gerçek anlamda ‘emekçi’ olmayı başarabilen nadir insanlardan olan, emekçi, sanatsever, dost, iyi insan Hakan Çakmak kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Dış Basın Birliği tarafından yayımlanan mesajda ise, Çakmak’ın “BRT ile özdeşleşmiş simge isimlerden biri” olduğu belirtildi ve “Yıllar boyunca ekranlarda yapmış olduğu kültür-sanat programları ile toplumumuza büyük katkılar sağlamıştır” denildi.



BRT Montaj Servisi Hakan Çakmak'a böyle veda etti.


 

FOTOĞRAFLAR AYŞE GÜLER

Bu haber toplam 11148 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler