1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hakan alkışlarla uğurlandı
Hakan alkışlarla uğurlandı

Hakan alkışlarla uğurlandı

Gazeteci, program yapımcısı, medyanın kültür ve sanattaki başrol ismi Hakan Çakmak, son yolculuğuna önce senelerce görev yaptığı BRT’de, sonra Minareliköy’de uğurlandı.

A+A-

Fehime ALASYA


Basın, sanat, kültür camiası Hakan Çakmak’ı son yolculuğuna alkışlar ve gözyaşları ile uğurladı. Hakan’ı yüzlerce seveni yalnız bırakmadı. ‘Kalp yetmezliği’ ile gelen ani ölümünün ardından, kültür ve sanat programlarının sembol ismi için büyük bir hüzün yaşandı.
Uzun yıllar görev yaptığı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda düzenlenen törenin ardından Minareliköy’de toprağa verilen Hakan Çakmak, sevenlerinin kalbinde derin bir boşluk bıraktı.

Uzun yıllardır BRTK’da kültür sanat programları yapımcısı ve sunucusu olarak görev yapan Çakmak için ilk tören kurumda düzenlendi.

c1-022.jpg

Çakmak’ın tabutu çiçeklerle donatıldı, ailesi, çalışma arkadaşları, birçok sanatçı ve sevenlerinin gözyaşları sel oldu.

Ölümü basın ve kültür sanat camiasında büyük üzüntü yaratan Çakmak için düzenlenen törene, mesai arkadaşları yanında, basın, kültür sanat, siyaset camiasından ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, bazı bürokratlar da Çakmak’ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı.
Törende kısa bir konuşma yapan BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, Hakan Çakmak’ın ani ölümünden duydukları üzüntüyü ifade etti.

BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, okul yıllarından beri tanıdığı ve staj dönemlerini de birlikte BRTK’da geçirdiği Hakan Çakmak için hıçkırıklara boğuldu, konuşmasını erken tamamladı.

Törenin ardından Çakmak’ın naaşı kurumdan alkışlarla uğurlandı ve toprağa verilmek üzere Minareliköy’e götürüldü.

c2-022.jpg
(FOTO TAK)

Öykü ve Ödül’ün babası…

BRT çalışanı İlknur Koruoğlu Çakmak ile evli olan Çakmak, Öykü ve Ödül isminde 2 çocuk babasıydı…

6 kardeşin en küçüğü olan Çakmak, çevresinde olduğu kadar ailesinin de çok sevilen bir ferdiydi…

29 Kasım 1967’de doğan Hakan Çakmak, Lefkoşa Türk Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuştu. Çakmak, BRTK’daki programları yanında, birçok kültür sanat projesindeki çalışmalarıyla da tanınıyordu.

Kültür sanat etkinlikleri öksüz kaldı…

Hakan Çakmak’ın ölümü nedeniyle çok sayıda taziye mesajı yayımlanırken, medyada ve sosyal medyada da Çakmak’la ilgili çok sayıda haber, yorum ve fotoğraf dikkat çekiyor.
Mesajlarda, Hakan Çakmak’ın zamansız ölümünden duyulan acı ifade edilerek onun çalışkanlığı, üretkenliği, insan sevgisi ve kültür sanat alanında bıraktığı izler vurgulanıyor.
Birçok kişi Hakan Çakmak’la birlikte yapacakları projelerin yarım ve özellikle kültür sanat etkinliklerinin öksüz kalışını da ifade ediyor.

"Artık hep eksik olacağız"

Ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlanan Çakmak’ın sevenleri cami avlusuna sığmadı. 

Siyasi, bürokrat, müsteşarın katıldığı cenaze töreninde, çok sayıda sanatçı ve sevenleri yer aldı.

Hakan Çakmak’ın eşi İlknur Çakmak, eşinin öldüğüne inanmak istemedi, tabut başından bir an olsun ayrılmadı, sürekli eşine seslenerek, "Çocuklarım daha on yaşında babasız kaldı, çocuklarım hep yarım kalacak... Hakan bunu hak etmedi... Hakan sana bu yakışmaz kalk..." diye feryat edip ağladı.

Gözlerini bir an olsun tabuttan ayırmayan İlknur Çakmak, "Artık hep eksik olacağız" diyerek durmadan gözyaşı döktü.

"Neden neden?" diyerek isyan eden İlknur Çakmak, "Dünya çok adaletsiz" diyerek dizlerini dövdü... İlknur Çakmak, yakınlarının desteği ile çok zor ayakta durdu.

 

 

 

Bu haber toplam 6986 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler