1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Süper Lig hasreti bitti

A+A-

Ülke futbolunda ligler haftasonu oynanan karşılaşmalarla başladı. Süper Lig’in ilk haftasında takımlar fileleri 18 kez havalandırırken haftanın en farklı galibiyetini elde eden GAÜ Çetinkaya, ilk haftayı lider tamamladı. Ligde bu hafta oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 2 tanesini konuk ekipler kazanırken 1 karşılaşma golsüz eşitlikle sonlandı.

Haftanın dikkat çeken karşılaşmalarından bir tanesinde Küçük Kaymaklı kendi evinde Mağusa Türk Gücü’nü konuk etti. İlk devrenin tamamlanmasına kısa bir süre kala yeşil siyahlı ekibin yeni transferi Ahmet Can’ın kaydettiği gol, K.Kaymaklı’ya sezonun ilk 3 puanını getirdi.Sezon öncesi kadro kurma sıkıntısı yaşayan Bostancı Bağcıl bu hafta sezon öncesi yaptığı transferlerle kadro değiştiren Lefke’yi konuk etti. Bostancı ekibi yeni transferi Muhammed Nazik’in uzun mesafeli golü ile karşılaşmayı 1-0 kazanan taraf oldu.

Doğan kayıpla başladı
Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından Doğan Türk Birliği, sezona puan kaybı ile başladı. Hazırlık dönemini sıkıntılarla geçiren Yeni Boğaziçi deplasmanına konuk olan Doğan Türk Birliği 2-0 geriye düştüğü maçı son bölümlerde kaydettiği gollerle 2-2 beraberlikle tamamlayarak bir puan aldı.

Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Cihangir elde etti. Evinde son şampiyon Yenicami’yi ağırlayan Cihangir, 10 kişi tamamladığı maçta rakibini son saniye golü ile 2-1 mağlup ederek 3 puanı alan taraf oldu.

Çetinkaya farka koştu
Süper Lig’de Pazar günü 3 karşılaşma oynandı. Bu sezon yaşadığı değişiklikle ismini GAÜ Çetinkaya olarak yenileyen sarı kırmızılı ekip, Atatürk Stadı’nda ligin yeni ekibi Değirmenlik’i konuk etti. Çetinkaya maçı 5-1’lik farklı skorla kazanarak ilk haftanın lideri oldu.

Günün bir diğer maçında Süper Lig’e yenilgisiz şampiyon olarak yükselen Türk Ocağı, Girne’de Mormenekşe’yi ağırladı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Mormenekşe, gol atamadan noktaladığı ve mağlup olduğu KTSYD Kupası ve Süper Kupa karşılaşmalarının ardından lige 3 puanla başlamış oldu.

Ligde bu hafta tek beraberlikle tamamlanan karşılaşma Gençler Birliği ile Binatlı arasında oynandı. Tarafların gol perdesini aralayamadığı maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

 

SONUÇLAR
Cihangir – Yenicami: 2-1
B. Bağcıl – Lefke: 1-0
Y. Boğaziçi - Doğan TB: 2-2
K. Kaymaklı - Mağusa TG: 1-0
Türk Ocağı – Mormenekşe: 1-2
G. Birliği – Binatlı: 0-0
GAÜ Çetinkaya – Değirmenlik: 5-1

(3 Ekim Cumartesi: Yenicami – B.Bağcıl, Mağusa T.G. – Türk Ocağı, Cihangir -  GAÜ Çetinkaya 4 Ekim Pazar: Doğan T.B -  K.Kaymaklı, Binatlı – Değirmenlik, Mormenekşe – G.Birliği, Lefke – Y.Boğaziçi)

Bu haber toplam 1379 defa okunmuştur