1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Serdarlı nefes aldı

A+A-

Süper Lig’de en yakın rakibi Serdarlı’ya mağlup olan Çetinkaya, ligin tamamlanmasına 2 hafta kala en yakın rakibi ile arasında 8 puanlık fark oluşmasına engel olamadı. Bu galibiyetle Serdalrı önemli bir avantaj yakalamış oldu.

K-Pet Süper Lig’in 24’üncü hafta karşılaşmaları Cumartesi günü oynandı. Oynanan 7 karşılaşmanın 3 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazandı. Bir karşılaşmanın beraberlikle noktalandığı haftada takımlar 18 gol kaydetti.

Ligde şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Yenicami, Lefkoşa derbisi olarak nitelendirilen karşılaşmada lig ikincisi K.Kaymaklı’ya konuk oldu. İlk yarısı 1-0 ev sahibi ekip üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci devresinde Yenicami 4 gol bularak sahadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı.

Mormenekşe’nin üçüncülüğü garanti
Ligde yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Mormenekşe, yarın kupada karşılaşacağı Doğan Türk Birliği’ni konuk etti. Maçı 3-0’lık skorla kazanan Mormenekşe lig üçüncülüğünü garantiledi ve ikinci sıradaki K.Kaymaklı ile arasındaki puan farkını 2’ye düşürdü.

Ligden düşmesi daha önce kesinleşen Gönyeli’ye konuk olan Lefke, eksik oyuncuları olmasına rağmen rakibini 4-1’lik skorla geçerek 3 hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı. Bir diğer lige veda eden ekip olan Lapta’ya konuk olan Bostancı Bağcıl, sahadan 3-0’lık skorla galip ayrılarak son iki haftada oynayacağı kritik maçlar öncesi önemli bir 3 puan aldı.

Ligde bu hafta Play-out potasında yer almak istemeyen takımlar karşı karşıya geldi. Çetinkaya konuk olduğu Serdarlı’ya tek golle yenilerek rakibi ile arasındaki puan farkının 8’e yükselmesine engel olamadı. Çetinkaya’nın Play out’a iyi bir şekilde başlaması için kendisinin oynayacağı maçları kazanması ve birebir rakiplerinin puan kaybetmesi gerekiyor.

MTG’den önemli galibiyet
Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Mağusa Türk Gücü elde etti. G.Birliği’ni konuk eden Mağusa Türk Gücü rakibini tek golle yenerek Play out potasının dışına çıktı, rakibinin ise potanın içerisinde kalmasını sağladı. Ligde henüz rahat bir konumda bulunmayan iki ekip Y.Boğaziçi ve Cihangir arasındaki mücadele golsüz sona erdi.

SONUÇLAR
Gönyeli – Lefke: 1-4
Mağusa TG – G. Birliği: 1-0
K. Kaymaklı – Yenicami: 1-4
Y.Boğaziçi – Cihangir: 0-0
Lapta - B. Bağcıl: 0-3
Serdarlı – Çetinkaya: 1-0
Mormenekşe - Doğan TB: 3-0

(25. Hafta: Gençler Birliği-K. Kaymaklı, Lefke-Lapta, Yenicami-Mormenekşe, B.Bağcıl-Serdarlı, Y.Boğaziçi-Mağusa Türk Gücü, Doğan T.B.-Gönyeli, Cihangir-Çetinkaya)

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur