1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Şampiyonluk yine Yenicami’nin

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in 2014 – 2015 sezonu şampiyonu Yenicami oldu. Siyah beyazlılar toplamda 7’nci, üst üste 2’nci şampiyonluklarına 23’üncü hafta sonunda imza attılar. Ligde bu hafta oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 1 tanesini konuk ekipler kazandı. İki beraberliğin olduğu haftada takımlar 26 gol kaydetti.
Haftalardır liderlik koltuğunda oturan Yenicami ligde bu hafta Mağusa Türk Gücü’nü konuk etti. İlk devrede 2, ikinci devrede kaydettiği 1 golle sahadan 3-0’lık skorla galip ayrılan Yenicami, yakın takipçisi Küçük Kaymaklı’nın Girne’de Doğan Türk Birliği ile golsüz berabere kalmasının ardından ligin tamamlanmasına 3 hafta kala aradaki puan farkını 10’a yükselterek 7’nci şampiyonluğuna imza attı.

Tek deplasman galibi Mormenekşe
Süper Lig’de bu hafta tek deplasman galibiyetini Mormenekşe elde etti. Aldığı saha kapama cezalarının tamamlanmasının ardından 16 Ağustos Stadı’na dönen Lefke’ye konuk olan Mormenekşe rakibini ilk yarıda bulduğu tek golle mağlup ederek ligde 3’üncü sıradaki konumunu korudu.
Ligde bu hafta oynanan Mesarya derbisi gol duellosuna sahne oldu. Toplam 6 golün atıldığı maçta Serdarlı maçta öne geçmesine rağmen Cihangir skor üstünlüğünü elde etti. Serdarlı skoru bir kez daha eşitlese de Cihangir yeniden öne geçerken maçın son bölümünde Serdarlı kaydettiği golle maçtan 1 puan çıkarmayı başardı.
Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Gençler Birliği elde etti. İskele ekibi kendi evinde Yeni Boğaziçi’ni konuk ederken sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılarak haftayı Play out potası dışında tamamladı. Y.Boğaziçi’nin galibiyet hasreti ise 5 haftaya yükseldi.

Veda edenler farklı mağlup
Haftanın en farklı galibiyetini Bostancı Bağcıl elde etti. Ligden düşmesi önceki hafta kesinleşen Gönyeli’yi konuk eden Bağcıl rakibini 9-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde kalma adına hem 3 puan hem de moral buldu.
Ligden düşen bir diğer takım olan Lapta’yı konuk eden Çetinkaya ise rakibini 4-0’lık skorla geçerek Play out mücadelesi öncesi önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

SONUÇLAR
Yenicami - Mağusa TG: 3-0
B. Bağcıl – Gönyeli: 9-0
G.Birliği – Y.Boğaziçi: 4-1
Doğan TB - K. Kaymaklı: 0-0
Lefke – Mormenekşe: 0-1
Cihangir – Serdarlı: 3-3
Çetinkaya – Lapta: 4-0

(11 Nisan Cumartesi: K. Kaymaklı - Yenicami, Mormenekşe - Doğan TB, Lapta - B.Bağcıl, Y.Boğaziçi -  Cihangir, Serdarlı - Çetinkaya, Mağusa Türk Gücü - Gençler Birliği, Gönyeli - Lefke.)

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur