1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Süper Lig’e 2 veda

A+A-

 

 

K-Pet Süper Lig’in 22’nci haftasının ardından ligden direk düşecek iki takım belli oldu. Haftalardır son 2 sırada yer alan Lapta ve Gönyeli’nin matematiksel olarak düşmesi kesinleşti.
Ligde bu hafta oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazandı. 21 golün atıldığı haftada beraberlik olmadı.
Lig lideri Yenicami konuk olduğu Yeni Boğaziçi deplasmanından galibiyetle dönerek şampiyonluk yolunda önemli bir maçı kayıpsız atlattı. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçı Yenicami ikinci devrede bulduğu gollerle 2-0 kazanarak son 4 haftaya 8 puanlık farkı koruyarak girdi.

Kaymaklı galibiyet serisini sürdürdü
Liderin ardından ikincis sırada bulunan K.Kaymaklı ligde bu hafta Lefke’yi konuk etti. Lefke’nin öne geçtiği maçta K.Kaymaklı ikinci devrede bulduğu gollerle rakibini 3-1 mağlup ederek galibiyet serisini 6 maça çıkardı.
Play out potasından kurtulma amacında olan G.Birliği bu hafta konuk ettiği ligin formda ekiplerinden Cihangir’i 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek galibiyet hasretini sonlandırdı. Bu sonuçla G.Birliği 15’inci haftadan sonra ilk defa 3 puan alma başarısı gösterdi.
Ligde yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Mağusa Türk Gücü, konuk ettiği Doğan Türk Birliği’ni 2-0’lık skorla geçti. Ligde uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta Play-out dışında kalan Mağusa Türk Gücü, bu galibiyetle konumunu korudu.

Mormenekşe üçüncülüğe yükseldi
Ligin bir diğer formda ekibi Mormenekşe, Play out dışında kalmaya çalışan Bostancı Bağcıl’ı konuk etti. Rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 4-1 yenmeyi başaran Mormenekşe haftayı üçüncü sırada noktaladı.
Lapta ve Gönyeli bu hafta aldıkları mağlubiyetlerle lige veda ettiler. Lapta kendi sahasında konuk ettiği Serdarlı’ya 2-0’lık skorla mağlup oldu. Bir gün sonra oynanan Gönyeli – Çetinkaya karşılaşmasında sarı kırmızılıların 3-0 galip gelmesi ile birlikte her iki takımın da matematiksel olarak vedası kesinleşti. Play-out potası içinde yer alan Serdarlı ve Çetinkaya haftayı galibiyetlerle tamamlasalar da Çetinkaya’nın Play out oynaması kesinleşti.

SONUÇLAR
K.Kaymaklı – Lefke: 3-1
Lapta – Serdarlı: 0-2
G. Birliği – Cihangir: 3-0
Y.Boğaziçi – Yenicami: 0-2
Mormenekşe - B. Bağcıl: 4-1
Gönyeli – Çetinkaya: 0-3
Mağusa TG - Doğan TB: 2-0

(4-5 Nisan 2015: Yenicami-Mağusa Türk Gücü, B. Bağcıl-Gönyeli, Gençler Birliği-Yeni Boğaziçi, -Cihangir¬-Serdarlı, Doğan T.B.-K. Kaymaklı, Çetinkaya-Lapta, Lefke-Mormenekşe)

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur