1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Ligde son beş hafta

A+A-

 

 

K-Pet Süper Lig’in 21’inci hafta karşılaşmaları sonunda lider Yenicami ve takipçisi K.Kaymaklı haftayı galibiyetlerle tamamladılar. Aradaki puan farkı 8 olarak kaldı.
Son beş haftaya girilirken ligde oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazanma başarısı gösterdi. Beraberliğin olmadığı haftada 29 gol kaydedildi.

Lider farkı korudu
Lider Yenicami alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Gençler Birliği’ni 4-0’lık skorla mağlup ederek 2 hafta aranın ardından galibiyet elde etti. Liderin yakın takipçisi K.Kaymaklı B.Bağcıl deplasmanında gol duellosu şeklinde geçen karşılaşmada rakibini 4-3’lük skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından son 5 haftaya aradaki 8 puanlık farkla girildi.
Hedefi lig ikinciliği olan Doğan Türk Birliği, bu hafta kendi evinde Y.Boğaziçi’ni konuk etti. Ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-0 yenerek haftayı kayıpsız kapadı. Bu sonuçla Y.Boğaziçi ard arda ikinci haftada da puan alamadı.
Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Mormenekşe elde etti. Play-out potası içerisinde sıkıntılı günler yaşayan Çetinkaya’ya konuk olan Mormenekşe, maçın henüz başında kaydettiği golle rakibini mağlup ederek Play-out dışında kalma adına önemli bir 3 puan aldı. Çetinkaya bu mağlubiyetle Play-out dışına çıkma şansını oldukça azalttı.

MTG geriden geldi
Bir diğer önemli galibiyete Mağusa Türk Gücü imza attı. Lefke deplasmanına konuk olan MTG, 1-0 geriye düştüğü maçı son bölümlerde kaydettiği gollerle 2-1 kazanarak haftalar sonra ilk kez Play-out dışına çıktı.
Ligin formda ekiplerinden Cihangir, 21’inci haftayı da galibiyetle tamamladı. Ligin alt sıra takımlarından Lapta’yı konuk eden Cihangir rakibini 2-1 yenerek Play-out dışında yerini sağlamlaştırma adına önemli bir 3 puan aldı.
Ligde bu haftanın en gollü karşılaşması Serdarlı ile Gönyeli arasında oynandı. Toplam 9 golün atıldığı karşılaşmada Serdarlı rakibini 6-3’lük skorla yendi. Son galibiyetini yine 8’inci haftada Gönyeli karşısında elde eden Serdarlı, uzun bir aradan sonra 3 puanla tanıştı.

SONUÇLAR
Doğan TB – Y.Boğaziçi: 2-0
B. Bağcıl - K. Kaymaklı: 3-4
Cihangir – Lapta: 2-1
Çetinkaya – Mormenekşe: 0-1
Yenicami – G.Birliği: 4-0
Lefke - Mağusa TG: 1-2
Serdarlı – Gönyeli: 6-3

(21 Mart Cumartesi: Y.Boğaziçi – Yenicami, K.Kaymaklı – Lefke, Lapta – Serdarlı, G.Birliği – Cihangir. 22 Mart Pazar: Mağusa TG – Doğan TB, Gönyeli – Çetinkaya, Mormenekşe – B.Bağcıl)

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur