1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Sona doğru heyecan arttı

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in 20’nci hafta karşılaşmaları sonunda lider Yenicami kendi sahasında Cihangir’e 5-1’lik farklı skorla mağlup oldu. İkinci sıradaki K.Kaymaklı’nın Lefkoşa derbisinde Çetinkaya’yı tek golle yenmesi ile aradaki puan farkı 8’e düştü.
Süper Lig’de oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazandı. Beraberliğin olmadığı haftada 20 gol kaydedildi.

Cihangir’den lidere 5 gollü darbe
Lider Yenicami kendi evinde oynadığı Cihangir karşılaşmasından 5-1’lik skorla mağlup ayrıldı. İlk devre 2 kırmızı kart gören ve teknik adamı tribüne gönderilen siyah beyazlılar Cihangir’e farklı yenilerek haftayı kapadı. Cihangir bu galibiyetle çıkışını sürdürerek Play-out dışında kalma adına önemli bir adım attı.
Haftalardır ikinci sırada bulunan K.Kaymaklı ile lige tutunma çabası veren Çetinkaya Lefkoşa derbisi adı altında karşılaştı. Ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu golle maçı 1-0 kazanırken Çetinkaya Play-out dışına çıkma şansını biraz daha azalttı. Yenicami’nin mağlup olması ile K.Kaymaklı rakibi ile puan farkını 8’e indirdi.
Ligde hedefi ikincilik olan Doğan Türk Birliği, 20’nci haftada alt sıralardan kurtulma çabası veren G.Birliği’ne konuk oldu. Rakibi karşısında geriye düşen Doğan, bulduğu gollerle bu deplasmanı 2-1 galip tamamlayarak altı haftası kalan ligde rakibinin sıkıntı yaşamasına sebep oldu.
Ligde bu hafta galip gelen Mormenekşe, çıkışını devam ettirdi. Kendi sahasında Play-out dışında kalma mücadelesi veren Serdarlı’yı tek golle geçen Mormenekşe bu galibiyetle ligdeki konumunu biraz daha rahatlattı. Haftalardır kazanamayan Serdarlı bu haftayı da mağlubiyetle tamamladı.

Y.Boğaziçi’nde seri bitti
Yeni Boğaziçi’nin evinde gol yememe ve mağlup olmama serisi bu hafta Lefke karşısında son buldu. Lefke karşısında öne geçen Y.Boğaziçi bu üstünlüğünü koruyamadı ve Lefke kaydettiği 2 golle hem rakibinin evinde ilk kez gol yemesini sağladı, hem de evindeki namağlup unvanını sonlandırdı.
Ligde bu hafta çıkışını devam ettiren takımlardan bir tanesi Mağusa Türk Gücü, haftayı galibiyetle noktaladı. B.Bağcıl’ı 2-0 ile geçen MTG, son beş maçında 4’üncü galibiyetini aldı ve alt sıralardan kurtulma adına önemli bir seri yakaladı.
Ligde son iki sırayı paylaşan takımlardan Gönyeli ile Lapta’nın mücadelesini evi sahibi ekip kazandı. Gönyeli rakibini 4-0 ile geçerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

SONUÇLAR
Mağusa TG - B. Bağcıl: 2-0
Mormenekşe – Serdarlı: 1-0
K.Kaymaklı – Çetinkaya: 1-0
Yenicami – Cihangir: 1-5
Y. Boğaziçi – Lefke: 1-2
Gönyeli – Lapta: 4-0
G. Birliği - Doğan TB: 1-2

(7 Mart Cumartesi: Mağusa TG – B.Bağcıl, K.Kaymaklı – Çetinkaya, Mormenekşe – Serdarlı. 8 Mart Pazar: Yenicami – Cihangir, Gönyeli – Lapta, Yeniboğaziçi – Lefke, Gençler Birliği – Doğan TB)

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur