1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Haberi olmayan Başbakan, ‘başarı’ diyor”
“Haberi olmayan Başbakan, ‘başarı’ diyor”

“Haberi olmayan Başbakan, ‘başarı’ diyor”

“Bu yönetmek değildir, silkinip kendinize gelin. Bu Meclis’e siz hesap vermek zorundasınız” diyen Erhürman, Başbakan’ın ‘her soruna cevap vermek zorunda değilim’ diyemeyeceğinin altını çizdi

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan’ın ‘özür dilemesini’ ilginç karşıladığını ifade etti, bu güne kadar sorulan soruları yanıtsız bıraktığına işaret etti.

Bakanlıklara jetle ilgili gönderilen yazıya işaret eden Erhürman, Maliye Bakanı’nın ‘bu yazının dağıtımı bana olmadı’ dediğini anımsattı, ‘Bu yazı nerden çıkıp dağıtılır’ diye sordu.

“Bakanlar Kurulu kararı yok, olaylardan haberi yok, bakanlıklardan giden yazılardan da haberi yok, Başbakan bu memleketi biz çok iyi yönetiyoruz da bir jet geldi diyor” şeklinde konuşan Erhürman, Başbakan’ın "Her uçakta Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç yoktur dediğine göre, başka uçakların da gelmiş olabileceğine" işaret etti.

İnsanların ve ekonominin ‘kapalı’ kaldığı sürede yaşadığı mağduriyete işaret eden ve bu süreçte de ‘hazırlık yapın’ çağrılarını hatırlatan Erhürman hiçbir hazırlık yapılmadığını ama ‘bu sürecin başarı ile yönetildiğinin savunulduğuna’ vurgu yaptı. 

Gelen kişilerin ‘karantina yokmuş gibi dolaştığının’ Başbakan tarafından açıklandığına işaret eden Erhürman, Sağlık Bakanı’na ‘temaslı takip listesi’ olup olmadığını da sordu.

“Bu yönetmek değildir, silkinip kendinize gelin" diyen Erhürman, "Bu Meclis’e siz hesap vermek zorundasınız. Başbakan, size yanıt vermek zorunda değilim diyor. Evet, hesap da cevap da vermek zorundasınız” şeklinde konuştu.

Erhürman, “Bu Hükümet bu ülkeyi yönetemiyor, öyle bir derdi yok. Bu şartlarda biz 1 Temmuz’a ilişkin alınacak kararlara ilişkin de endişeliyiz” dedi.

 

Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur