1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güzelyurt’a tartan pist müjdesi
Güzelyurt’a tartan pist müjdesi

Güzelyurt’a tartan pist müjdesi

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’ndan Güzelyurt Zafer Stadı’na yapımı planlanan tartan pist ileilgili müjdeli haber geldi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Güzelyurt Zafer Stadı’na yapılacak tartan pist ile ilgili müjdeyi YENİDÜZEN’e verdi. Hüseyin Cahitoğlu, bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin yetkilileriyle konuştuğunu ve tartan pisti için gerekli paranın hazır olduğunu söyledi. Cahitoğlu, bütçenin açılmasını beklediklerini, bütçe açıldıktan sonra hemen Merkezi İhale Komisyonu’na işlemlerin başlaması için yazıyı yazacağını belirtti. Hüseyin Cahitoğlu, bütçenin açılması için tahmini sürenin 1 ay olduğunu da ifade etti.
2012 yılında protokol imzalanmıştı
Türkiye Cumhuriyeti Geçlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, ülkemizde bulunduğu 9-11 Şubat 2012 tarihlerinde dönemin dönemin KKTC Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile protokol imzalamıştı. Prokol imzalandıktan sonra yapılan açıklamaların 1 yıl içerisinde spor salonu bulunan Lefkoşa ve Gazimağusa’ya iki gençlik merkezi, Girne 20 Temmuz ile Güzelyurt Zafer Statlarına ise iki tartan pist yapımı planlanmaktaydı. Dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün de imza koyduğu protokolde yer alan tartan pistlerinin 2012 yılı sonunda hizmete sunulması planlanıyordu.
Yaklaşık 3 yıl geçti
Şubat 2012 yılında iki bakan arasında imzalanan protokolde 1 yıl içerinde bitmesi planlanan projelerin henüz hayata geçirilmemesi dikkat çekiyor. Yaklaşık 3 yıl bekletilen projeler, iki ülkenin de spor bakanları ve başbakanlarının değişmesiyle bir süre askıya alınmıştı.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur