1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Güzelyurt’a hastane için düğmeye basıldı"
Güzelyurt’a hastane için düğmeye basıldı

"Güzelyurt’a hastane için düğmeye basıldı"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Güzelyurt bölgesinin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik, modern, 50 yataklı bir hastane yapılması için “düğmeye basıldığını” açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Güzelyurt bölgesinin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik, modern, 50 yataklı bir hastane yapılması için “düğmeye basıldığını” açıkladı. Gülle, yeni hastanenin 2016 yılında hizmet vermeye başlamasını planladıklarını kaydetti.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Gülle, “2015 yılının başında yeni hastane ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra, inşaat çalışmasına geçilecek” dedi.
Yeni hastanenin, modern ve çağdaş bir hastane olacağını kaydeden Gülle, açıklamasında, “Hastane bölge halkının sağlık gereksinimlerinin en iyi koşulda karşılanmasına olanak sağlayacaktır” ifadesine yer verdi.
Gülle, hastanenin yapılacağı arazinin tahsisinin, önceki gün Bakanlar Kurulu’nda gerçekleştirildiğini belirterek, yeni hastanenin, Güzelyurt’un girişinde bulunan çemberin 300 metre ilerisinde sağ tarafındaki boş araziye yapılacağını açıkladı.

Cengiz Topel Hastanesi, LAÜ işbirliğiyle güçlendirilecek
Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’nin de, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin sağlık alanında gerçekleştireceği çalışmalarla güçlendirilerek hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.
Sağlık Bakanı Gülle, Güzelyurt İlçesinin, Lefke Bucağının tüm köyleri dâhil olmak üzere daha nitelikli sağlık hizmeti alması için bütünlüklü olarak yeniden yapılandırılacağının ve var olan sağlık birimlerinin daha da güçlendirileceğinin altını çizdi. TAK

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur