1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. GÜZELYURT YEREL SEÇİME DOĞRU
GÜZELYURT YEREL SEÇİME DOĞRU

GÜZELYURT YEREL SEÇİME DOĞRU

CTP-BG Güzelyurt belediye başkan adayı Osman Bican, göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri YENİDÜZEN’e anlattı.

A+A-

Ayşe GÜLER
CTP-BG Güzelyurt belediye başkan adayı Osman Bican, insan odaklı belediyecilik anlayışını bölgeye kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Göreve gelmesi halinde belediyede ‘şeffaf’ ve ‘hesap verebilir’ yönetim anlayışının ön planda olacağını kaydeden Bican, bölgedeki sorunları çok iyi bildiklerini, bu problemleri çözebilmek için belediye başkanlığına talip olduğunu dile getirdi.
Bican, her kesimden vatandaşı kucaklayacaklarını ifade ederek, bölge halkının günlük ihtiyaçlarını kolaylaştıran bir anlayışı benimsediklerini belirtti.
Bican, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, gençlerimizin, kadınlarımızın, 2. baharını yaşayan büyüklerimizin, esnafımızın, köylerimizin ve kentimizin sorunlarını biliyoruz. Bu nedenle sizlerden her geçen gün artan yoğun destek karşısında bizlere güvendiğinizi biliyoruz. Birlikte güzellikleri yaşamak için hep beraber bu yolu yürümeye devam edelim”
Bican, Güzelyurt halkının hak ettiği yönetim anlayışı ile tanışacağını söyledi.
Belediyeciliğin çöp toplamak, yol ve kaldırım yapmak olmadığını belirten Bican, doğru ve şeffaf bir belediyenin çağdaş mutlak bir kent yönetiminin mutlak koşulu olduğunu kaydetti.


“Plansız yapılaşma…”
Bölgede ciddi alt yapı eksikliğinin bulunduğundan bahseden Bican, plansız yapılaşmanın söz konusu olduğunu kaydetti.
Bican, belediye yönetiminin ‘şeffaf’ bir yapıya sahip olmadığını dile getirerek, çalışanlar arasında ciddi huzursuzluğun hakim olduğunu, belediye başkanının personel arasında ‘ayrımcılık’ yaptığını savundu.
Belediye başkanı seçilmesi halinde bölgedeki alt yapı sorununu giderebilmek adına Mimar ve Mühendisler Odası, ODTÜ ile işbirliği yapılarak tekrardan gözden geçirileceğini belirten Bican, “kısa süreli yağışlarda bile su baskınları yaşanıyor. Bu durum da yetersizliği gözler önüne seriliyor” dedi.
Bölgede bisiklet yolunu hayata geçirmeyi planladıklarını da aktaran Bican, böylelilikle bisiklet kültürünün yeniden kazandırılacağını aktardı.

 

“Yaşlıları sosyal yaşama adapte edeceğiz”
Bican, bunun yanı sıra belediyedeki yaşlı hizmet biriminin daha da geliştirilerek, yaşlıların sosyal yaşama adapte olmaları için bir merkez kurulmasını planladıklarını söyledi.
“Onları biraya getirip, eğlenmelerini, dertleşmelerini sağlayıp, onları hayata bağlayacağız” diyen Bican, sadece yaşlı kadınların değil yaşlı erkeklerin de projeye dahil edileceğini belirtti.
Bican, Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek, hasta yaşlıların evine hizmet götürüleceğini kaydetti.

“Engelliler için kentsel planlama yeniden tasarlanacak”
Bican, hedeflerinin ‘insan’ odaklı bir belediyecilik anlayışı olduğunu vurguladı.
Bu kapsamda belediye sınırları içerisinde engelli vatandaşlar için kentsel planlamayı yeniden tasarlayacaklarını ifade eden Bican, “onların yürüyeceği yollar ve park alanlarında düzenleme, yer işaretleri ile hayatı kolaylaştıracağız” dedi.

Şeffaf Görüşme Projesi
Bican, belediye başkanı seçilmesi halinde vatandaşlarla sürekli görüşme içerisinde olacağını dile getirerek, kurulacak randevu sistemi ile Şeffaf Görüşme Projesi’ni hayata geçireceğini söyledi.
Her gün belirlenecek saat aralıklarında vatandaşlarla bire bir temas içerisinde olacağını kaydeden Bican, “halkın kendi sorunlarını, kendi ağzından dinleneceğim” dedi.


“Kadın ve Gençlik Merkezi kurulacak…”
Çağdaş belediyeciliğin toplumsal katılımla mümkün olacağına dikkat çeken Bican, bölgeye kadın ve gençlik merkezi kurulmasını hedeflediğini aktardı.
Bican, bölgedeki kadınların eğitim, bilgi, sağlık hizmetlerine ulaşarak, gelir getirici ve istihdama yönelik fayda sağlayabilecekleri Kadın Merkezi’ni hayata geçireceğini belirtti.
Bölgedeki gençlerin göç ettiğini söyleyen Bican, söz konusu durumun önüne geçebilmek adına Gençlik Merkezi kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bican, festival alanında kurulması planlanan Gençlik Merkezi’nde ise sportif, kültürel ve sosyal çalışmaların içinde yer almalarının sağlanacağını kaydederek, Gençlerimizin amatör spor dallarında mücadele edecek takımlarını oluşturmalarını sağlayacağız. Bu merkez, ailelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.


Sahipsiz hayvanları için bakım evi
Bölgedeki sahipsiz hayvanların sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak için bakım evinin kurulacağını açıklayan Bican, Sevimli Dostlar Projesi’ni hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Bican, “söz konusu hayvanları sahiplenmek isteyen olursa onlara da yardımcı olacağız” şeklinde konuşarak, ekolojik  dengenin korunmasının doğru çevre politikaları ile birlikte hayvanlara sahip çıkılan bir anlayışla mümkün olduğunu belirtti.

Bölgeye dinlenme yeri kazandırmayı planladıklarını aktaran Bican, Kalkanlı’daki su kaynağı çevresini doğal dokuya uygun rehabilite ederek, halkın kullanımına açacaklarını söyledi.

“Güzelyurt Portakal Festivali panayır havasından çıkartılacak”
Güzelyurt Portakal Festivali’nin ‘panayır’ havasından çıkartılarak, kültür ve sanat festivaline dönüştürüleceğini dile getiren Bican, bu konuda diğer belediyelerle ortak etkinlik düzenlemeye çalışacaklarını kaydetti.

“Narenciyeden alınan tüm gelirlerin narenciye sektörüne…”
Bican, bunun yanı sıra belediye bünyesinde üreticilere yönelik eğitici seminerler düzenleneceğini dile getirerek, pazarlama ve geliştirme adına katkı sağlanılmasının hedeflendiğini aktardı.
Bölgedeki üreticilerin en büyük sıkıntıları arasında bahçe yollarının olduğunu söyleyen Bican, göreve gelmesi halinde söz konusu yolların asfaltlanacağını kaydetti.
Bican, narenciyeden alınan tüm gelirlerin narenciye sektöründe harcanacağını ifade ederek, “yıllarca ihmal edilen bahçe yolları bizim yönetimimizle artık düzene girecek” dedi.

“Çöpler, Güngör çöplüğüne gönderilecek”
Güzelyurt bölgesindeki çöplük deposunun kaldırılarak, çöplerin merkezi çöplük deposu olan Güngör çöplüğüne gönderileceğini kaydeden Bican, şu anda çöplerin yakılarak imha edildiğini, bu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini aktardı.
Bican, çöplük alanı olarak kullanılan bölgenin ise ağaçlandırılacağını söyledi.


Sosyal Konut Projesi
Bican, Güzelyurt’taki gençlerin her geçen gün bölgeden göç ettiğini söyleyerek, bu göçü durdurmak adına devletle işbirliği içerisinde sosyal konut projesini hayata geçireceklerini dile getirdi.
Bu konunun kendileri için çok önemli olduğuna değinen Bican, devlet ve müteahhitler ile birlikte sosyal konut inşa ederek ihtiyaçlı kişilerin sosyal konut sahibi yapmayı planladıklarını aktardı.

Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur
Etiketler :