1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güzelyurt ve Lefke için önemli yatırımlar
Güzelyurt ve Lefke için önemli yatırımlar

Güzelyurt ve Lefke için önemli yatırımlar

Güzelyurt-Lefke Bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri ve turizm temsilcileri bir araya gelerek bölge için el ele verdi, Lefke Bölgesi İnisiyatif Grubu kuruldu.

A+A-

Didem MENTEŞ
Güzelyurt- Lefke bölgesinin yeniden kalkındırılması ve nefes alması için yeni bir hareketlenme başlatılarak ‘Lefke Bölgesi İnisiyatif Grubu’ kuruldu. Turizmci iş insanı Ali Polatkan başta olmak üzere bölge milletvekilleri, belediye başkanları, bölgedeki LAÜ ile ODTÜ üniversitelerinin rektörleri ve parti temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan İnisiyatif, bir ay önce çalışmalarına başladı.
‘Güzelyurt- Lefke Bölgesi İnisiyatif Grubu, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı koymak, toplumsal motivasyonu arttırmak ve adanın en güzide bölgelerinden biri olan ancak bu güne kadar gerektiği şekilde kalkınamayan Güzelyurt ilçesinde, başta turizm, eğitim, sağlık ve tarım alanlarında somut adımlar atılması amacıyla şu ana kadar iki kez toplandı.
İnisiyatif Grubu, bölgenin daha yaşanabilir hale gelmesine, nüfusun bölgede istihdam edilmesine, bölgede yaşayan insanların sağlık ve eğitim sorunlarının çözülmesine, esnaf ve zanaatkarın işlerini sürdürebilir bir ekonomik düzeye çıkarmasına katkı koymak ve bölgeye yapılacak olan yatırımlara güvenilir ve sürdürülebilir bir iklim yaratmayı hedefliyor.
İleriki süreçte sorun odaklı projeleri her alanın uzman ve sivil toplum örgütleriyle de geliştirip, uygun eylem planları ile birlikte bölge insanıyla da paylaşacak ve ivedilikle hayat kazandırmayı düşünüyor.
Lefke Bölgesi İnisiyatif Grubu hakkında YENİDÜZEN’e açıklama yapan İş insanı Ali Polatkan, Lefke bölgesinin yeniden hayat bulması için bir hareketlilik başlatıldığını söyledi.

“Zengin bölgemizi kalkındıracağız”
Ülkede en fazla göçün ve işsizliğin yaşandığı, yatırımların gitmediği bölgeler arasında Lefke’nin ilk sırada yer aldığını belirten Ali Polatkan,” Lefke’nin narenciyesi, en yeşil bölge olması, hala daha madeni bulunması, Yeşilırmak’ın meyvesi ve Doğancı köyünün tarımsal açıdan büyük çapta ve iki üniversitenin bölgemizde olması Lefke’nin zengin bir bölge olduğunu gösteriyor”

“Bölge milletvekilleri destek verdi”
Polatkan, sivil toplum örgütlerini inisiyatifle ilgili bilgilendirdik, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, iki üniversitenin rektörleri ve uzman Derviş Besimler’inde katıldığı toplantılar yapıldığını belirtti. İki üniversiteden lojistik destek alacaklarını belirten Polatkan, ilk toplantının moderatörlüğünü LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen’in yaptığını, ikinci toplantının ise turizmci olarak kendisinin üstlendiğini söyledi.

“Problemler bulunacak çözüm üretilecek”
Sorunların ne olduğunun tespit edilip, nasıl çözümlenebileceğini, neler yapılabileceğinin ortaya konulacağını söyleyen Ali Polatkan, “Neden göç oluyor? İnsanları oraya nasıl yerleştireceğiz onun tartışması yapılacak. Konut sorunu nasıl çözülecek? Türkiye’deki TOKİ örnek alınabilir. Lefkoşa merkezden kopmadan hayatını geçirmesi için çalışmalar yapılacak. Yeni yapılan Lefkoşa Güzelyurt yolu bizim için önemlidir.

Bu haber toplam 3523 defa okunmuştur
Etiketler : ,