1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor
Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor

Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor

38’inci Güzelyurt Portakal Festivali bu yıl 26 Haziran ile 12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

38’inci Güzelyurt Portakal Festivali bu yıl 26 Haziran ile 12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

İrem Derici, Model, Pinhani, Gökhan Türkmen, Murat Kekilli, İlyas Yalçıntaş, Zeo Jaweed, Ayşegül Zaim, Cem Kafkas gibi sanatçıların sahne alacağı, merhum sanatçı Kayhan’ın özel konserle anılacağı, organizasyonlarla ve etkinliklerle 17 gün sürecek festival Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

26 Haziran Cuma günü saat 19.00’da kent merkezindeki kortej yürüyüşüyle başlayacak 38’inci Güzelyurt Portakal Festivali, 12 Temmuz Pazar akşamı Murat Kekilli konseri, final gösterileri ve festival piyango biletinin çekilişiyle sona erecek.

KKTC Telsim Vodafone, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi, Genç TV, KKTC Satranç Federasyonu ile protokollerin imzalandığı basın toplantısında ilk sözü Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar aldı.

“NARENCİYE BÖLGENİN SİMGESİ”

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, bölgenin simgesi olan narenciyeyi ön plana çıkarmak, bu alandaki tüketim alışkanlığını artırmak için düzenledikleri festivalin 38 yıldır aralıksız devam ettiğini kaydederek, bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Festivalin geçen yıl yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırladığını, bu yılki hedeflerinin 250 bin olduğunu kaydeden Özçınar, “Ülkenin her yerindeki insanı bölgemizde ağırlamak istiyoruz” dedi.

"CANLI HEYKEL"E İLGİ

Portakal tutan "canlı heykel"in de bulunduğu basın toplantısında konuklara festival ürünleri bir sepet içinde takdim edildi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar ile sağlık, iletişim, yayın ve spor alanındaki bazı protokollere imza koyan yetkililer de basın toplantısında birer konuşma yaptı.

GÜR : “ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

KKTC Telsim Vodafone Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Gür, Telsim ailesi olarak festivale tam destek olmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Bundan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

ERKMEN: “KAN VERMEK HEM FİZİKSEL HEM DE PSİKOLOJİK FAYDA SAĞLAR”

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, festival boyunca park içinde oluşacak rahatsızlıklarda ilk müdahaleyi yapabilmek için buraya stant kuracaklarını, festival alanında ambulans bulunduracaklarını kaydederek, Thalassemia hastaları yarına yapılacak kan bağışı kampanyasına dikkat çekti.

Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erkmen, 18 ile 60 yaş arasındaki insanların yılda 2 ünite kan vermesinin hem fiziksel hem de psikolojik faydasına işaret etti.

GÜVEN: “KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI İHTİYACI KARŞILAMADA YETERSİZ”

Thalassemia Derneği Başkanı Derya Güven ise basın toplantısındaki konuşmasında, çocukluğunun Güzelyurt’un portakal bahçelerinde geçtiğini ifade ederek, böyle bir festivalde kan bağışı konusunda destek görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Kan bağış kampanyalarının ihtiyacı karşılamada yeterli olmadığını kaydeden Güven, insanları düzenli kan vermeye çağırdı.

GÖYMEN: “SATRANCIN YAYGINLAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

KKTC Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen ise festival kapsamında bu yıl ilk kez satranç turnuvasına yer verileceğini kaydederek, “Küçükler”, “Yıldızlar” ve “Genel” olmak üzere 3 klasmanda düzenlenecek turnuvayla özelde Güzelyurt’ta, genelde ise KKTC’de satrancın yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi.

BİRİNCİ: “HALKIN TELEVİZYONU HALKIN FESTİVALİNDE OLACAK”

Genç TV Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci ise “halkın kanalı” olan Genç TV’nin “halkın” festivalini canlı yayınlarla izleyicilere aktaracağını belirterek, 5 Temmuz akşamı bir yarışma organize edeceklerini söyledi.

FESTİVAL İÇİN YAKLAŞIK 50 TON PORTAKAL

Festival boyunca narenciye şirketlerinin Güzleyurt Belediyesi’ne verdiği yaklaşık 50 ton portaka, “portakal suyu” ve “sofralık portakallar” şekilde konuklara ücretsiz şekilde dağıtılacak. Sıkma portakal suları her gece festival alanında ücretsiz şekilde dağıtılırken, sofralık portakallar ise özel gecelerde torba halinde ücretsiz dağıtılacak.

PİYANGODA ARABA VE ATV ÖDÜLÜ

Festivalin geleneksel piyangosunda bu yıl da ödül olarak bir araba ve ATV verilecek. Festival alanını ziyaret eden ve indirim günlerinde alışveriş yapan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak piyango biletinin çekilişi 12 Temmuz Pazar akşamı noter huzurunda yapılacak.

Vatandaşlar, guzelyurtfestival.org adlı web sayfasından 38’inci Güzelyurt Portakal Festivali’ni takip edebilecek. Site aracılığıyla yarışlara ve turnuva tarzı etkinliklere elektronik ortamda müracaat yapılabilecek. Festival parkından yapılan canlı yayın ise web sitesinden izlenebilecek.

YAŞLILAR DA FESTİVALE KONUK EDİLECEK

Güzelyurt Belediyesi Yaşlı Hizmet Birimi üyesi 60 yaş ve üzeri yaklaşık bin 200 kişinin eşleriyle birlikte festivale davet edilmesi, ücretsiz akşam yemeğinin arından festival etkinliklerini izlemesi sağlanacak.

(tak)

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur