1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Güzelyurt Portakal Festivali başladı
Güzelyurt Portakal Festivali başladı

Güzelyurt Portakal Festivali başladı

Akıncı: “Halk desteği olmadan hiçbir şey başarılamaz”

A+A-

 


38. Güzelyurt Portakal Festivali önceki akşam başladı.
Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 12 Temmuz’a kadar sürecek olan festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gerçekleştirdi.
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin açılışında akrobasi ve animasyon gösterileri, portakal taşıyan soğuk heykeller, Hürrem Sultan, Sultan Süleyman, Kleopatra, Eros gibi simgesel soğuk heykeller yer aldı.
Açılış öncesinde Atlantis akrobasi ekibi ile Fire Storm ekibi gösteri sundu. Festival programı kapsamında Amfi Tiyatro’da halk dansları gösterileri de yer aldı
Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Türkiye’den konuk belediye başkanları konuşma yaptı.

Akıncı: “Halk desteği olmadan hiçbir şey başarılamaz”
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Festivalin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, festivalin 38’inci yılında Güzelyurtlularla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Akıncı, festivalin başında yapılan akrobasi gösterilerine değindi. Akrobatik hareketleri yapmak için denge, konsantrasyon ve çok çalışmak gerektiğini dile getiren Mustafa Akıncı, “toplumların yaşamında da denge önemlidir. Tuttuğumuz işi başarabilmek için konsantrasyon önemlidir. O işe yoğunlaşmak ve bıkmadan usanmadan çalışarak alın teri dökmek çok çok önemlidir. Bu festival de 38’inci yıla ulaştıysa, inanıyorum ki, çok büyük bir çaba, alın teri ve emekle bu noktaya geldi” dedi.
Halkın desteği olmadan hiçbir şeyin başarılı olamayacağının altını çizen Akıncı, halkla birlikte belediyenin başarısını kutladı.
Eski bir belediye başkanı olarak da bir büyük mutluluk daha taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kardeş şehir ilişkisinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Daha 1989 yılında Lefkoşa ile Ankara’nın kardeş şehir ilişkisini kuran belediye başkanı olarak bu akşam İzmir’imizden, Manisa’mızdan, Ankara’mızdan gelen başkanları ve meclis üyelerini, kardeş şehirlerimizden gelen kardeşlerimizi burada görmekten mutluluk duyuyorum. 38 yıl daha nice yıllara başarıyla ulaşsın diyorum. Ama bir şeyi de beraber başararak ulaşsın. Festival ve belediyemiz daha nice güzelliklere ulaşsın. Ama onun simgesi olan narenciyemiz de daha iyiye ve güzele üretim olarak ileri noktalara ulaşsın.” TAK

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur