1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güzelyurt Masterleri Almanya’daydı
Güzelyurt Masterleri Almanya’daydı

Güzelyurt Masterleri Almanya’daydı

Almanya’nın Münih kentine spor ve kültür gezisi düzenleyen Güzelyurt Masterleri yurda döndü.

A+A-

22 kişiden oluşan kafile İstanbul üzerinden Münih’e giderken, kaldıkları Waldkirchen kasabasında Kıbrıslı Türk Doktor Behzat Ünel tarafından karşılandı. İlk olarak Waldkirchen kasabası Belediye Başkanı Pollak Heinz’e bir nezaket ziyareti yapan kafile, Heinz’e bir plaket takdim etti. Belediye Başkanı kabulde yaptığı konuşmada kafileyi kasabalarında ağırlamaktan mutlu olduklarını ve bu gibi temasların karşılıklı olarak devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Kafile adına kısa bir konuşma yapan takım sorumlusu Uluç Cam, dört yıl önce de burada konakladıklarını ve yine burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken ziyaretin gerçekleşmesinde büyük payı olan Dr.Behzat Ünel’e teşekkür etti. Daha sonra kafile sırası ile Passau, Viyana, Salzburg, Münih ve Prag’ı kapsayan kültür gezisini gerçekleştirirken, özellikle Münih’te Bayern Münih’in maçlarını oynadığı Allianz Arena’nın gezilip dolaşılması  kafilede büyük memnuniyet yarattı.

Dostluk maçı oynanamadı
Waldkirchen Masterleri ile yapılacak olan dostluk karşılaşması ise olumsuz hava koşulları nedeniyle oynanmazken, son gece kafileye Dr.Behzat Ünel sosyal içerikli bir gece düzenledi. Gecede Ünel’e yaptığı katkılar nedeniyle Kıbrıs motifleri taşıyan bir el işi, takım sorumlusu  Uluç Cam tarafından verildi. Gezisini tamamlayan Güzelyurt Masterleri önceki gün İstanbul üzerinden adaya döndü.

Ziyaret yerel basında
Öte yandan Güzelyurt Masterler takımının düzenlediği bu gezi Bavyera eyaletinin yerel gazetelerinden olan Passau gazetesinde yer aldı. Kafileden geniş şekilde bahseden gazete, Waldkirchen Belediye başkanına yapılan ziyareti de sayfalarına taşıdı.

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur