1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güzelyurt 'hesapsız'
Güzelyurt hesapsız

Güzelyurt 'hesapsız'

CTP’li üyeler: “Belediyenin şu an ne kadar borcu var onu bile bilmiyoruz, belediyenin hesapları belediye meclis üyelerine sunulmadan ve mali tablo bilinmeden böylesi bir borçlanmaya onay veremezdik ”

A+A-


Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, elektrik ücretleri ve cari harcamalar için borçlanma yetkisi aldı, CTP’li meclis üyeleri borçlanmaya karşı çıktı


YENiDÜZEN (Özel)

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, CTP’li belediye meclis üyelerinin karşı duruşuna rağmen Belediye Meclisi’nin oy çokluğunu alarak, 1 milyon TL borçlanma yetkisi aldı.

Elektrik ücretleri ve cari harcamaların karşılanmasına yönelik 16 Nisan 2014’te alınan karar geçtiğimiz akşam yapılan Belediye Meclisi toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi.

6 hayır oyuna karşılık BKP’li üyenin desteği ile borçlanma kararı onaylanırken, CTP’li üyeler, “Belediyenin şuan ne kadar borcu var onu bile bilmiyoruz, belediyenin hesapları belediye meclis üyelerine sunulmadan ve mali tablo bilinmeden böylesi bir borçlanmaya onay veremezdik ” ifadesinde bulundu.

CTP’li meclis üyeleri ayrıca Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın, Aralık ayından beridir, meclise aylık hesap cetvelinin sunmadığını da belirtti.

Talep ve uyarı…

BKP’li ve CTP’li meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a yazılı olarak yeni döneme ilişkin talep ve uyarılarda bulundu.
Yeni dönemde belediye başkanı Özçınar’ın açık ve şeffaf olmasını isteyen üyeler, ayrıca yapılacak olan belediye meclis toplantılarının halka açık ve kayıt altına alınmasın ı talep etti.

İhaleye çıkılmalı…

İhaleler konusunda da belediye başkanı Özçınar’ın ihale kararı alınmadan ihaleye çıkılmamasını, çıkılacak ihalelerin gerekçeleri ile Meclis’in bilgisine getirilmesini isteyen üyeler, “İhale yasa ve tüzüklerine uygun olarak yapılmayan işlemlere onayımız olmayacaktır” dedi.

“Belediye imkanlarını partiniz için kullanmayınız”

Belediye araçlarının UBP  için kullanıldığını da dile getiren üyeler, Özçınar’a, “Güzelyurt Belediyesi’ni, personelini, araçlarını mensubu olduğunuz partinizin yan kuruluşu olarak kullanmayınız” uyarısında bulundu.

“Tüm esnafa eşit olunuz”

Üyeler ayrıca şunları da ifade etti:
“Güzelyurt Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm esnafımızdan eşit oranda mal ve hizmet alınmasını, belediyemizin, halkımızın malı olduğunu ve kimseye de özel rant sağlama yeri olarak görülmemesini dileriz. Her ay esnaftan ne kadar ve kimden alışveriş yapıldığı veya iş yapıldığı yazılı olarak Meclis üyelerine verilsin.”

Bu haber toplam 2646 defa okunmuştur