1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Güzelyurt festivalle renklendi
Güzelyurt festivalle renklendi

Güzelyurt festivalle renklendi

41. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Festival Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşen muhteşem bir organizasyonla açıldı.

A+A-

41. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Festival Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşen muhteşem bir organizasyonla açıldı.

Festival, Türkiye’den ve ülkemizden gelen konukların yanı sıra bölge okulları, sivil toplum örgütleri, kültür sanat dernekleri, spor kulüpleri, soğuk heykeller ve animasyon ekiplerinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Kurtuluş İlkokul’undan hareket eden kortej Kent merkezini takip ederek yürüyüşünü Festival parkı Amfi Tiyatro’da sona erdirdi.

 

Kortej yürüyüşünün gerçekleştiği sırada beş yolda Kenyan akrobat,  Kapalı Pazar önünde de Grande Circus ekibi izleyenlere muhteşem gösteriler sundu.

AÇILIŞ

Açılışa UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkan Yardımcısı Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP Lefkoşa milletvekili Faiz Sucuoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,Ankara Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Köse, Festivalin ana sponsoru Telsim Vodafone adına Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Sağlık sponsoru Yakın Doğu Hastahanesi adına Güzelyurt Dispanseri Genel Koordinatörü Mutlu Atasayan  ve çok sayıda konuk katıldı

AKROBASİ GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

Açılış öncesi Venedik Rüyası ve colourful bando takımı, Kenyan acrobat takımı gösterisi ve grande circus akrobasi Show izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Birbirinden muhteşem akrobasi gösterileri sunan ekipler izleyenlerin  nefesini kesti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açılış öncesi yaptığı kısa konuşmada Güzelyurt Portakal Festivali’nin 41. Kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Festival programının da 41. Yıla özel olarak hazırlandığını söyledi.

 

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de Portakal Festivali’nin daha nice yıllar kutlanmasını dileyerek, yeniden Belediye Başkanlığına seçilen Mahmut Özçınara başarılar diledi.

 

GECE GÖSTERİLERİ

Açılışın ardından Festival Parkı içerisinde gece boyunca 3 ayrı noktada Halk Dansları ve akrobasi gösterileri yer aldı. Festivali izlemeye gelen halk akrobasi gösterileri ve Festival Parkı içerisinde belirli noktalarda duran bando ve soğuk heykellere yoğun ilgi gösterdi.

AÇILIŞ PİYANGOSU

Açılış sonrası 41. yıla özel piyango çekilişi yapıldı. Amfi Tiyatro’da yapılan çekilişte 5 bisiklet ve 5 televizyon kazanan numaralara hediye edildi. 

41. Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında konserler, çocuk şenliği, spor aktiviteleri, indirim şöleni, çocuk resim yarışması, sosyal etkinlikler yer alacak.

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur