1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güzel Sanatlar sınavı 12 Eylül'de
Güzel Sanatlar sınavı 12 Eylülde

Güzel Sanatlar sınavı 12 Eylül'de

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 6. sınıf Müzik, 9. sınıf Resim ve Müzik dallarında aşınacak öğrencileri belirlemek için düzenlenen sınavlar, 12 Eylül Cuma günü yapılacak.

A+A-

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 6. sınıf Müzik, 9.  sınıf Resim ve Müzik dallarında aşınacak öğrencileri belirlemek için düzenlenen sınavlar, 12  Eylül   Cuma günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 2014-2015 ders yılına yönelik sınav, saat 09.00’da Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yer alacak.

Sınav için aday kayıtları  8 ve 9 Eylül tarihlerinde 09:00 – 12:00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak.

Sınava yönelik kurs çalışmaları ise 10 ve 11 Eylül tarihlerinde 09:00 – 12:00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yer alacak.

Aday kayıt işlemleri öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabilecek.

Sınav yeri ve saati Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nce verilecek “Sınav Giriş Belgesi” üzerinde belirtilecek ve “Sınav Giriş Belgesi”, 6. ve 9. sınıflar için diploma fotokopisiyle birlikte sınav  günü sınav yerine getirilecek.

Altıncı sınıf giriş sınavına 2013-2014 öğretim yılında ilkokulu tamamlayan öğrenciler; lise dokuzuncu sınıf sınavlarına ise diploma notu en az 6.00 (altı) olanlar ve girecekleri alanla ilgili (Resim-Müzik) notlarının aritmetik ortalaması en az 8 (sekiz) olan öğrenciler girebilecek.

Aday öğrencilerin kayıtları için gerekli  belgeler şöyle sıralandı:

“a) Okullarından alacakları öğrenci belgesi, b) Yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf c) Lise dokuzuncu sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim-Müzik) notunu belirten resmi bir belge,  d) 100 TL (Yüz Türk Lirası) sınava giriş harcı.”

6. sınıfa alınacak öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavına tabi tutulacak.

Lise 9. sınıf için Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavı, ayrıca yazılı Türkçe kompozisyon sınavı yapılacak.

Sınavlar, komisyonca belirlenen ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 60 puanın üstünde not alan öğrenciler başarılı kabul edilecek.

(tak)

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur