1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Güvensizlik Önergesine müdahale etmem"
Güvensizlik Önergesine müdahale etmem

"Güvensizlik Önergesine müdahale etmem"

Eroğlu:“Öyle bir gelişme olacaksa müdahale edecek kişi ben değilim”

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastaisadis ile 29 Mayıs’ta planlanan yemeğin, 30 Mayıs’ta da yapılabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Eroğlu, 19 Mayıs törenleri sonrasında basının sorularına yanıt verdi.

Nikos Anastasiadis’le 29 Mayıs’ta yer alacağı açıklanan yemekle ilgili olarak Eroğlu, söz konusu tarihin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından önerildiğine işaret etti ve “Sayın Downer’e, bu konuyu Anastasiadis ile görüşüp görüşmediğini sordum. Kendisi, Anastasiadis’in kabul ettiğini söyledi. Şimdi tartışma başlamıştır. Tahminime göre 29 Mayıs ya da 30 Mayıs bu iş olur” dedi.

BEKLENTİM YOL HARİTASI…

Eroğlu, yemekten beklentisi ile ilgili olarak, Kıbrıslı Rum lider ile daha önce birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını, ay sonu yer alacak yemekte müzakereler öncesi samimiyet ortamı yaratması ve bir yol haritası üzerinde anlaşma imkanı sağlamasını ümit ettiğini kaydetti.

HÜKÜMETLE İLGİLİ GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ

UBP Hükümeti ile ilgili yarın mecliste Güvensizlik Önergesi sunulma olasılığı hakkında bir soru üzerine Eroğlu, bu sorunun hükümet edenlere sorulması gerektiğini ifade ederek, “öyle bir gelişme olacaksa müdahale edecek kişi ben değilim” dedi.

Bu konunun kendi sorumluluk alanı dışında olduğunu anımsatan Derviş Eroğlu, “hükümete ve muhalefete mensup arkadaşlar herhalde bu konuda bir açıklama yaparlar diye düşünüyorum” dedi. (tak)

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur