1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Güvenlik İhalesi’ne ‘ARA EMRİ’
Güvenlik İhalesi’ne ‘ARA EMRİ’

Güvenlik İhalesi’ne ‘ARA EMRİ’

Yüksek İdare Mahkemesi ‘Sağlık Bakanlığı Güvenlik İhalesi’nde yeni sözleşmeyi durdurdu, ara emri kararı verdi; Özel Güvenlik Sistemleri Ltd. eski sözleşme ile hizmet vermeye devam edecek…

A+A-

Fehime ALASYA


Özel Güvenlik Sistemleri Ltd ve Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd arasındaki  “usulsüzlük ve şaibe” iddialarıyla gündeme gelen Sağlık Bakanlığı Güvenlik İhalesi, Yüksek İdare Mahkemesi’nde alınan ara emri ile durduruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde hizmet vermesi için açtığı ve 3 firmanın katıldığı ihaleyi ‘EN DÜŞÜK’ değil, ‘EN YÜKSEK’ teklifi veren Çelebioğlu Güvenlik Ltd’nin kazandığı, devletin bu ihale ile 623 bin 475 TL zarara sokulduğu iddiaları ortaya konmuştu.
Özel Güvenlik Sistemleri Ltd’in, Sağlık Bakanlığı’nın 21 ay boyunca 85 güvenlik görevlisinin hizmet vermesi için çıktığı ve en yüksek teklifi veren firmanın kazandığı Sağlık Bakanlığı Güvenlik İhalesi’yle ilgili dosyaladığı itiraz sonucu konu yargıya taşındı.

Yaşananlarla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Özel Güvenlik Ltd. Personel Müdürü Mehmet Tümkan, önceki gün ara emri aldıklarını ve bu emir ile devlete verdikleri hizmete devam edeceklerini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Güvenlik ihalesine “usulsüzlük ve şaibe” karıştığını savunan ve bu doğrultuda olayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını anımsatan Tümkan, haklı mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini ve yargıya güvendiklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın alınan ara emrinin uygulanması yönünde olumsuz tavır sergilediği iddialarına karşın da değerlendirme yaparak “Müsteşarın böyle olumsuz bir tavır oldu fakat konu, yerinde ihbarname yazıldı, tebliğ edildi, makamında izah edildi. İlgili hastanelere yazılı bilgi vereceğini söyledi, umarım olumsuz yönde ayak sürümezler” dedi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’ya ulaşmaya çalışan YENİDÜZEN, gün boyu telefonlarına cevap alamadı.

“Bugüne kadarki mücadelemiz siyasi arenadaydı, fakat şimdi bu durum yargı organlarındaydı, onlara sonsuz güvenimiz var” diyen Tümkan, Rekabet Kurulu dahil, tüm yaşananların siyasi atamalarla yapıldığını ileri sürdü. Tümkan, açıklamasında “mahkemelere taşınan olayda hak yerini buldu” ifadesine yer verdi.


Özel Güvenlik Ltd Personel Müdürü Mehmet Tümkan;
“Bu ülkede adalet er veya geç yerine gelecektir”

 “14 Nisan’da ilk ihale iptal edildi, 22 Mayıs’ta yeniden ihaleye çıktılar, en yüksek fiyat verilmesine rağmen ihaleyi Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd’e verildi. Biz yasal hakkımızı kullanıp, olayı rekabet kuruluna taşıdık, gecikmeli olarak ret cevabı aldık. Bunu üzerine olayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdık.

Ara emri alındı, bu ara emri bilgisi de yazılı olarak ilgili bakanlık ve Merkez Rekabet Kururlu’na eş zamanlı gönderildi. Bu süreçte ara emri ile biz devlete verdiğimiz hizmete devam edeceğiz.

Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd ile yapılan sözleşme durduruldu, eski sözleşme üzerinden Özel Güvenlik Ltd ile yani bizimle devam edecekler.”

“Hastanelere bu yazıyı göndermesini bekliyoruz”

“Müsteşarın böyle olumsuz bir tavır oldu fakat konu, yerinde ihbarname yazıldı, tebliğ edildi, makamında izah edildi. İlgili hastanelere yazılı bilgi vereceğini söyledi, umarım olumsuz yönde ayak sürümezler. Hastanelere bu yazıyı göndermesini bekliyoruz. İlk başta tavrı o yöndeydi, sonra çeşitli izahatlarda bulunduk ve yazı göndereceğini söyledi, bu yazının gelmesini ekliyoruz.”

“Bu ülkede adalet er veya geç yerine gelecektir, herkes buna inansın…”

“Biz haklı olduğumuza inanıyoruz, hem devleti hem çalışanı koruyan bir fiyat verdik bu yüzden davamızda haklıyız, bunu her geçen gün de görüyoruz. Bugüne kadarki mücadelemiz siyasi arenadaydı, fakat şimdi bu durum yargı organlarındaydı, onlara sonsuz güvenimiz var. Bugüne kadar yaşanalar, Rekabet Kurulu dahil, siyasi atamalarla yapılıyordu fakat artık mahkemelere taşıdık ve takipçisi olduk, hak yerini buldu.  

Bu ülkede adalet er veya geç yerine gelecektir, herkes buna inansın…”

 

 

Bu haber toplam 3593 defa okunmuştur
İlgili Haberler