1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Güvenimiz kalmadı, istifa edin”
“Güvenimiz kalmadı, istifa edin”

“Güvenimiz kalmadı, istifa edin”

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği yaptığı açıklama ile Ceza Kurulu’nun adilliğine olan güvenlerinin kalmadığı belirtti ve kurulu istifaya davet etti

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (KTFHGD) yapığı açıklama ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Ceza Kurulu’na olan güvenlerinin kalmadıklarını belirtti. Dernek başkanı Mehmet Özbilgehan yaptığı açıklamada Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu cezaların, Ceza Kurulu tarafından sürekli indirime gidilmesi sonrası Ceza Kurulu’nun adilliğine güvenlerinin kalmadığı açıklandı.

“Sudan nedenlerle kararlar değiştiriliyor”
KTFHGD Başkanı Mehmet Özbilgehan tarafından yapılan açıklama şöyle: “KTFF Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu cezaların, Ceza Kurulu’nda sürekli indirime gidilmesi sonrası maalesef Ceza Kurulu’nun adilliğine olan güvenimizin kalmadığını belirtmek isteriz. Güzel bir yarışın yaşandığı futbol liglerimizde adaletin sağlanmasına katkı koymak durumunda olan Ceza Kurulu’nun, Disiplin Kurulu’nun aldığı kararları sudan nedenlerle değiştirmesi kabul edilebilir kararlar değildir.”

“Daha fazla zarar vermeden istifa edin”
“Hal böyleyken bazı takımların cezalarında indirime gidilirken bazı takımların cezalarında indirime gidilmemesi, ceza kurulunun adilane karalar üretme hususunda yetersiz kaldığının göstergesi olduğunu belirtmek isteriz. Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği olarak söz konusu kurulun güvenirliğini, dün akşam aldıkları kararlardan sonra yitirdikleri görüşündeyiz. Hakemlerimize yönelik saldırılara verilen cezalarda anlamsız indirimlere gidilmesini ve bu durumun süreklilik arz etmesini kabullenmemiz söz konusu değildir. Bizler ceza kurulunu istifa ederek, Kıbrıs Türk Futboluna daha fazla zarar vermemelirini bekliyoruz”

“Sorumluluk Ceza Kurulu’nda olacak”
“Ateş hattına giren liglerimizde, küme düşen, şampiyon olan takımların belirleneceği karşılaşmalarda, Ceza Kurulu’nun eşitsizlik yaratan kararları sonrası, caydırıcı kararların ortadan kalkması ile doğabilecek olayların sorumluluğu altında, Ceza Kurulu’nun kalacağını belirtiriz”

Ertaç’ın cezası indirildi
Türk Ocağı ile Küçük Kaymaklı arasında oynanan Pepsi Kıbrıs Kupası 2’nci Tur karşılaşmasında Türk Ocağı futbolcusu Ertaç Taşkıran ikinci sarı kartını görerek oyundan ihraç edilmişti. İhraç sonrasında hakemin eline vurduğu ve fiili müdahalede bulunduğu, ayrıca hakeme yönelik hakaretamiz sözler kullandığı tespit edilen Ertaç’a Disiplin Kurulu 4 resmi müsabakadan men cezası vermişti. Türk Ocağı’nın bu karara yaptığı itiraz Pazartesi günü Ceza Kurulu tarafından görüşüldü. Ertaç Taşkıran ve maçın hakemi Mehmet Malek’in olayla ilgili görüşlerinin alınması sonrası futbolcunun cezası 2 maça indirildi.

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur