1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güven duygusu eksikse, yaşam kalitesi düşüktür
Güven duygusu eksikse, yaşam kalitesi düşüktür

Güven duygusu eksikse, yaşam kalitesi düşüktür

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün cumhurbaşkanlığı seçim ziyaretleri kapsamında Girne bölgesini ziyaret etti. Siber, Çatalköy, Arapköy, Bahçeli, Esentepe ve Karaağaç köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, makamların seçilen siyasetçilere değil, o siyasetçileri oraya taşıyan halka ait olduğunu söyledi. ‘Gelen aynı giden aynı’ sözünün ülkemizde çok sık kullanılmaya başlandığına değinen Siber, bunun siyasete olan güvenin azalmasından kaynaklandığını kaydetti. Siber, güven duygusu eksik olan halkların yaşam kalitesinin düşük olduğunu söyledi. Siber,“19 Nisan’da bir şey daha değişecek. Güven erozyonuna uğrayan siyaset en tepeden yeni yüzüne kavuşacak. Siyaset iş üzerine, proje üzerine yapılacak. Tesis edeceğimiz hak ve adalet duygusu ile halkımız dünyada hak ettiği yeri almak için hep birlikte çalışacağız, çabalayacağız” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün cumhurbaşkanlığı seçim ziyaretleri kapsamında Girne bölgesini ziyaret etti. Siber, Çatalköy, Arapköy, Bahçeli, Esentepe ve Karaağaç köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Siber ayrıca Esentepe ziyareti esnasında Esentepe Erdal Barut Stadı’nda karşı karşıya gelen Esentepe – Yalova mücadelesinin de ikinci devresini izleme imkanı buldu. Siber’e büyük sevgi gösterisinde bulunan Esentepe halkı, Siber’in yeni cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Siber’e dünkü Girne bölgesi gezisi esnasında Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Girne milletvekilleri Fazilet Özdenefe, Salih İzbul ve Abbas Sınay ile Gençlik Örgütü Girne İlçesi ve çok sayıda partili eşlik etti.

SİYASETTE NE KADAR KALDIĞINIZ DEĞİL, HALKA NE VERDİĞİNİZ ÖNEMLİ

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Girne bölgesine bağlı köyleri ziyareti esnasında yaptığı konuşmalarda güven duygusunun çok önemli olduğuna dikkat çekti. Siber, “Cumhurbaşkanlığı makamında halk için çalışıldığından emin olmalıyız, cumhurbaşkanlığı makamı güven vermeli” dedi. Başbakanlıkta halka güven verici, şeffaf ve hesap verilebilir bir dönem geçirdiğini kaydeden Siber, olması gerekenin de bu olduğunu söyledi. Gücün daima halkta olduğunun akıllardan çıkmaması gerektiğine değinen Siber, “Seçilenin gücü bir sonraki seçime kadardır. Değerlendirmeyi görev bitiminde yine halk yapar” diye konuştu. Seçilmişlerin görev bitiminde haklka verdikleri hizmetleri ve varsa başardıkları işleri anlatmaları gerekiyor. Siyasette uzun süre kalmak belki bir seçim kazanma başarısıdır ama halka ne verdiğiniz önemli. “Ben seçilmezsem, işiniz zor “ demeye gelen sözlerle halkı endişelendirmek artık günümüzde inandırıcılığını yitirdiğini söyledi.

ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞMELİ

Siber, Kıbrıs müzakerelerinde henüz toprak konusunun görüşülmediğini bir kez daha vurguladı. Eroğlu’nun köylerdeki seçim konuşmalarında kendisine yönelik ‘o bayan nereden biliyor’ diye eleştiri yönelttiğini hatırlatan Siber, “O bayan dediği kişi, bugün KKTC Meclis Başkanı’dır. Görüşmelerdeki bütün tutanaklar bize geliyor ve tutanakları inceliyoruz” dedi. Bu tür siyasetin artık Kıbrıs Türk halkına vereceği bir şeyi olmadığını söyleyen Siber, dünyaya entegrenin ve temiz siyasetin önce zihinlerde başlaması gerektiğini ve yüksek eğitimli insanlarıyla Kıbrıs Türk halkının önünün açık olduğunu, el ele vererek çağdaş bir ülke yaratacaklarını söyledi. Kültürüne sahip çıkan toplumların sonsuza dek yaşayacağını kaydeden Siber, Kıbrıs Türk halkının tarihinde verdiği varoluş mücadelesinin taçlanacağını ve Kıbrıs insanının daha aydınlık günlere ulaşacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur