1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gururluyum”
“Gururluyum”

“Gururluyum”

Tüfekçi Spor Kulübü’nün 16 yıldır başkanlık görevini üstlenen Gülen Tüfekçi, Kuzey Kıbrıs’ta tek kadın kulüp başkanı olarak kendisi ile gurur duyduğunu söyledi.

A+A-

Hüseyin KIRAL
Tüfekçi Spor Kulübü’nün 16 yıldır başkanlık görevini üstlenen Gülen Tüfekçi, Kuzey Kıbrıs’ta tek kadın kulüp başkanı olarak kendisi ile gurur duyduğunu söyledi.
Bisiklet ve atletizm ile başlayan ve daha sonraları hentbol, yüzme ve triatlonla devam eden Tüfekçi Spor’da kulüp başkanı olan Gülen Tüfekçi, kurulduğu günden bugüne yaşadıklarını anlattı.

Tüfekçi, “Başkanlık görevimde anne olmanın faydalarını gördüm”
Lefkoşa’da Lüzinyan evinde doğan ve kendi deyimi ile hayatın gerçeklerini göre göre düşe kalka ama asla doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeyen birisi olduğunu belirten KKTC’nin tek kadın kulüp başkanı Gülen Tüfekçi, iki çocuk annesi olduğunu ve kulüp başkanlığı sırasında anne olmanın faydalarını gördüğünü söyledi.
“Hangi anne çocuğunun kötülüğünü ister?” diyen Gülen Tüfekçi, kadın kulüp başkanlarının çoğalması demek, o kulüpte faaliyet gösteren çocukların da iyi yetişmesi demek olduğunun altını çizdi.
Tüfekçi, çocukluk yıllarında atletizmle uğraştığını ancak yaşam ve ülke koşullarının engel olduğunu anlatırken, özellikle çocukları Doğukan ve Batıkan’ın spor yapmalarının kendilerini kulüpleşmeye yönelttiğini dile getirdi. İlk başlarda kendi çocukları ve onun arkadaşları ile bisiklet, atletizm ve hentbol ile başladıklarını belirten Gülen Tüfekci, kulübün faaliyetlerine yüzme ve triatlonu da eklediklerini ve bu branşlarda çok başarılı olduklarının altını çizdi.

“İyi niyetimi kötüye kullandılar”
KKTC’nin tek kadın kulüp başkanı olan Gülen Tüfekçi, “Kulübü kurarken ne kadar insana spor yaptırabileceğimizin hesaplarını yaparken, kulübün faaliyetlerini sürdürebilmesi için anlaştığımız antrenörlerimiz maalesef son dönemde yanlış yaptılar” diye konuştu.
Kişilerin daha rahat spor yapması için gerekli olan spor kulübü kurduğunu belirten Gülen Tüfekçi, kulübün tüm parasal ihtiyacını da kendi karşıladığını söyledi.Tüfekçi, “Biz bu işe gönül verdik, ancak kendilerine güvenip kulüpte görev verdiğimiz kişiler işi farklı boyutlara götürdüler” dedi. “Yıllarca hep verdim, ancak denetlemedim” diyen Tüfekçi, “Hatamı kabul ediyorum denetlemem gerekiyordu, ancak güvendiğim antrenörlerim ve bazı sporcularım bu işi ticarete döndürdüler ve beni ekarte etmeye çalıştılar” açıklamasında bulundu.

“7-8 ayda yeniden yapılandık”
Tüfekçi Spor Kulüp başkanı Gülen Tüfekçi, antrenörlere ve sporculara anlaşma gereği olan ödenekleri her ay ödediğini, tüm iç ve yurt dışı organizasyonlarda masrafları eksiksiz olarak gördüklerini, bunun yanında devletten de katkılar alarak bir bankada topladıklarını söyledi. Şu anda bankada biriken 130 bin TL’ye yakın mevduatları olduğunu ve bu parayı kullanmak için isim değişikliğine kadar gitme planları olduğunu aktaran Tüfekçi “Belki geç uyandım, ancak yaptığım araştırmada anladım ki kulübün parası var ve bu para onların değil kulübün parasıdır. Para şu anda bankada bloke edilmiş durumdadır ve olay mahkemededir” açıklamasını yapan Tüfekçi, “Son yedi, sekiz ayda yeniden yapılandık ve şuan 40 üzerinde lisanslı sporcumuz var” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur