1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gürpınar, Çıraklık Merkezi’ni kabul etti
Gürpınar, Çıraklık Merkezi’ni kabul etti

Gürpınar, Çıraklık Merkezi’ni kabul etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin faaliyetleri ile ülkede önemli bir boşluğun giderildiğini belirterek, temel amacın, ekonominin ihtiyaç duyduğu teknik nitelikli elemanların yerel kaynaklar içerisinden yetiştiril

A+A-

GÜRPINAR: “MERKEZ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU GİDERDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi yetkilileri ile öğrencilerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürpınar merkezin faaliyetleriyle önemli bir boşluğun giderildiğini belirterek, merkeze önem verdiklerinin altını çizdi.

Merkezin faaliyetlerini düzenli sürdürebilmesi için bakanlığın katkılarını sürdüreceğini kaydeden Gürpınar, merkez ve bakanlık arasındaki yakın ilişkiler ile olumlu sonuçlar elde edildiğini vurguladı.

Bakan Gürpınar, temel amacın, ekonominin ihtiyaç duyduğu teknik nitelikli elemanların yerel kaynaklar içerisinden yetiştirilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Eleman yetiştirirken, yetişmiş elemanların istihdam edilebilmeleri, ekonomide yer alabilmeleri ve üretime katkı yapabilmeleri için gerekli teşvik ile desteklerin de sağlandığını söyleyen Gürpınar, "Hem yetişme sürecinde hem de istihdam sürecinde katkılarımız devam edecek" dedi.

Bakan Gürpınar, sonraki süreçte de yakın işbirliği içerisinde çabaların süreceğini, ülkenin önemli bir sorununa çözüm bulabilmek için adım adım daha iyiye giderek çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

GÜRKAN: “BİNA VE BÜTÇE EKSİKLERİ VAR”

Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Ali Gürkan da, 2010’dan bu yana Avrupa Birliği kapsamında faaliyet gösterdiklerini, bugüne kadar 300 civarında mezun verildiğini, halen 400 kayıtlı öğrenci olduğunu söyledi. Okulun ihtiyaçları ile ilgili bilgi veren Gürkan, bina ve bütçe eksiklikleri olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Sekreter Yardımcısı Eda Hançer Akkor da, merkezin gelişmesi ve niteliğinin artması için verdiği destekten dolayı Bakan Gürpınar’a teşekkür etti. Akkor, sürekli bütçe olanaklarının sağlanması ile daha iyi bir eğitim sistemine kavuşulacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırlayacakları okul dergisi için Bakan Gürpınar’a sorular yönelttiler.

TAK

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur