1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gürcistan’da halter kaldıracaklar
Gürcistan’da halter kaldıracaklar

Gürcistan’da halter kaldıracaklar

Türkiye ile Kıbrıs, Avrupa Halter Şampiyonası’nda aynı kategoride yarışacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Avrupa Halter Şampiyonası 11-18 Nisan tarihleri arasında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde gerçekleştirilecek. Şampiyonada Avrupa ülkeleri madalya alabilmek için mücadele edecekler. Organizasyona 38 ülkeden kadın ve erkek 378 sporcu katılacak. Bu ülkeler arasında Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti de bulunuyor.

Aynı kategoride yarışacaklar
Türkiye organizasyona 7 kadın, 8 erkek, toplamda 15 sporcu ile katılacak. Kıbrıs Cumhuriyeti ise 1 erkek sporcu ile organizasyonda yer alacak. Türkiye’den Sezer Bünyamin ve Aydın Emrah, 62 kilogramda Kıbrıs Cumhuriyeti sporcusu Dimitris Minasidis ile birlikte mücadele edecekler.

Halterde ilk buluşma değil
Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti daha önce spor branlarşlarında birçok kez aynı organizasyonda yer alıp karşı karşıya geldi. Ancak halterde bu ilk buluşma değil. Geçtiğimiz yıl Kıbrıs’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve  Limasol’da gerçekleştirilen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda da Türkiye yer alarak madalya kazanmıştı.

Voleybol ve futbolda Kıbrıs’a gelecek
İki ülkenin spor alanında karşılaşmaları yaz aylarında ve kasım ayında devam edecek. Dünya 20 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası 3-12 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek. Türkiye önümüzdeki ay yapılacak ikinci tur mücadelesinde grubundan çıkmayı başarırsa yaz aylarında Kıbrıs’ın yolunu tutacak. Bunun yanı sıra futbolda da 2017 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup’ta Kıbrıs ile birlikte yer alan Türkiye 12 Kasım’da adaya gelerek Kıbrıs ile karşılaşacak.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur