1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gürcafer: "Havalimanı inşaatında denetim yapılması engelleniyor"
Gürcafer: "Havalimanı inşaatında denetim yapılması engelleniyor"

Gürcafer: "Havalimanı inşaatında denetim yapılması engelleniyor"

"T&T Havalimanı İşletmesi’nin Ercan Havalimanı’nın pist ve tünel inşaatında usulsüz olarak işçi çalıştırılmasına ve 19/98 Sayılı Kayıt ve Denetim Yasası'nın ihlal edilmesine göz yumulmaktadır.

A+A-

K.T. İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer, T&T Havalimanı İşletmesi’nin Ercan Havalimanı’nın pist ve tünel inşaatına yapılmak istenen denetimlerin engellendiğini açıkladı.

İnşaat Encümeni Yönetim Kurulu'nda bulunan teknik elemanların aynı zamanda havaalanı inşaatında görev yaptığını belirten Gürcafer, bunun devleti töhmet altında bıraktığını kaydetti.

Gürcafer'in açıklaması şöyle:

"T&T Havalimanı İşletmesi’nin Ercan Havalimanı’nın pist ve tünel inşaatında usulsüz olarak işçi çalıştırılmasına ve 19/98 Sayılı Kayıt ve Denetim Yasası'nın ihlal edilmesine göz yumulmaktadır. İnşaat Encümeni ekiplerince yapılmaya çalışılan denetimler ise engellenmektedir”.

“Türkiye'den getirttiği 75 işçiyi usulsüzce çalıştırmaya devam ediyor”

“Yerli müteahhit çalıştırma zorunluluğuna uymayan T&T Havalimanı İşletmesi usulsüz olarak Türkiye'den getirttiği 75 işçiyi çalıştırmaya devam ederken, devletin ve toplumun çıkarlarını gözetmek için görevlendirilmiş, aynı zamanda İnşaat Encümeni Yönetim Kurulu üyesi olan devletin kontrol elemanlarının, söz konusu şirketin elemanları gibi davranmaları devleti töhmet altında bırakan spekülasyonlara neden olmaktadır”.

“Devlet töhmet altında… Polis, Savcılık, Sayıştaylık müdahale etmeli”

“İnşaat Encümeni, ülkemizdeki tüm inşaatları denetleyen organ iken, İnşaat Encümeni yönetiminde görev yapan kamu görevlisi teknik elemanların aynı zamanda havalimanı inşaatında görev yapıyor olması kuvvetlerin ayrıştırılması ilkesine ters olmakla beraber, devleti de töhmet altında bırakmaktadır.

Öte yandan Havaalanı ihalesinin, Havaalanı inşaatı deneyimi bulunan ve havaalanı ihalesinin şartnamesinde yer alan ilgili maddeye uygunluk sağladığı için, T&T konsorsiyumunun ihaleyi almasında etken olan Terminal Yapı ekarte edilerek, deneyimi bulunmayan Taş Yapı firmasının müteahhitlik yapmasına da devlet tarafından seyirci kalınmaktadır.

Devlet yetkililerini, polisi, Savcılığı ve Sayıştay Başkanlığı'nı bir an önce bu yanlışa müdahale ederek, usulsüzlüğe son vermeye çağırırız."

 

Bu haber toplam 3000 defa okunmuştur
Etiketler : ,